İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - AK Parti Samsun Milletvekili, Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet dileyerek, "Bu büyük bir acıdır. Berkin Elvan’ın ölümü yeni acıların tetikleyicisi olmamalıdır. Berkin Elvan’ın ölümüne yönelik tepkiler yeni acıların yaşanmasına gerekçe yapılmamalıdır" dedi.
AK Parti Samsun Milletvekili, Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, partisinin yerel seçim çalışmaları için Samsun'da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına biber gazı fişeğinin isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milletvekili Suat Kılıç, "Berkin Elvan kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 yaşında bir gencin hayatının henüz baharında yüzlerce gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmiş olması başta anne ve babası için çok çok büyük bir acı. Allah başta anne ve babası olmak üzere bütün yakınlarına, sevenlerine sabrı cemil ihsan etsin" dedi.
15 yaşında bir gencin ölümünden acı duymayan kalbin ölü olduğunu ifade eden Kılıç, "Berkin sokağa niye çıktı sorusuna cevap aramayı da anlamsız buluyorum. O gün itibari ile 14 yaşındaki bir gencin Türkiye’de sokağa niye çıktığının da önemi yok. Nihayetinde önemli olan yara almış olması ve yüzlerce gün süren yoğun bakımı sonrasında hayatını kaybetmiş olmasıdır. Bu büyük bir acıdır. Berkin Elvan’ın ölümü yeni acıların tetikleyicisi olmamalıdır. Berkin Elvan’ın ölümüne yönelik tepkiler yeni acıların yaşanmasına gerekçe yapılmamalıdır. Soğuk kanlı, itidalli yaklaşımlarla Berkin’in acısı ve acılı ailesinin yüreğindeki yangın hafifletilmeye çalışmalıdır" diye konuştu.
Benzer acıları Türk toplumunun yaşamaması için de yaşananlardan herkesin ders çıkarma yolunu, ortak akıl yolunu tutması gerektiğini vurgulayan Suat Kılıç, "Şunu herkes bilmeli ki, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, sağcı, solcu Türkiye’de 76 milyon, bu ülkenin yurttaşıdır" dedi.

İA(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)