AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yeniden CHP’ye dönüşü sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en kuvvetli aday olarak değerlendirilmesinin bile, AK Parti ile CHP arasındaki oy farkını kapatamayacağını savundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, dün gece Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ nde AK Parti İl Başkanlığınca organize edilen Siyaset Akademisine katıldı. AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar’ın yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı Siyaset Akademisi'nde  partililere hitap eden Soylu, AK Parti olarak iddialı adayları sevdiklerini, her zaman iddialı rakiplerle mücadele ettiklerinidile getirerek, önemli olanınsonuç olduğunu kaydetti. Soylu, "Her dönem böyleydi. 2009 seçimlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne CHP’den aday olan Kılıçdaroğlu’da aynı özelliklerle ve aynı anlayışla adaylığa soyunmuştu. Onun için iddialı olması normaldir" dedi.
'SARIGÜL'ÜN ADAYLIĞI DA KAPATAMAZ'
30 Mart 2014 yerel yönetimler seçimlerini çok önemsediklerini ve gerekli çalışmaları Türkiye’nin her tarafında yaptıklarını belirten Soylu Şöyle konuştu:
"Hangi vilayette olursa olsun bir belediye başkan adayı adayı çıktığında en büyük sloganı kazanmak olacaktır. İddia da ortaya koyacaktır. Elbette ki bu kabul edilebilir bir şeydir. Herkes bir şey söyleyecek ama ben AR-GE'nin başındayım araştırmaların başındayım. Araştırmalar öyle söylemiyor. Tahminen değil araştırdığımız oy oranları var. Yapılan kamuoyu araştırmalarında İstanbul’da AK Parti ile CHP arasında büyük bir oy farkının bulunduğunu ve CHP’nin bunu kapatmakta bir hayli zorlanacağına inanıyorum.  CHP’nin İstanbul ile ilgili mazisi maalesef iyi hatırlanmayacak bir mazidir. CHP'ye geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Büyükşehir adaylığı bile bu oy farkını kapatamaz."