Ekrem KARAMAN/KUMLUCA(Antalya), () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30 Mart yerel seçiminden sonra işsiz kalacağını savunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Hani bir zamanlar başrollerini Kemal Sunal'ın oynadığı 'Zübük' diye bir film vardı. Zübük rolünde de Kemal Kılıçdaroğlu'nu oynatmayı düşünüyoruz" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kumluca'da düzenlenen mitingde halka seslenerek partisinin belediye başkan adayı Hüsamettin Çetinkaya için destek istedi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kumluca Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı Hüsamettin Çetinkaya ve çok sayıda partili katıldı. Türkiye'de bazı çevrelerin halen geçmişe özlem duyduğunu savunan Soylu, şöyle dedi:
"Eski faili meçhul cinayetlerin devam ettiği, doktor ve memurların tayin olmasına rağmen gitmekte korktukları yerlerin yer aldığı, ekonomisi her gün kriz içerisinde olan, hastaneye gidildiğinde parası olana tedavi, olmayanın kapı önüne konulduğu, insanları Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye sınıflandıran, okullarında 60-70 kişilik sınıfları olan o eski Türkiye'yi özleyenler var. Allah'a şükür o günler geride kaldı. Şunu herkes iyi bilsin ki Tayyip Erdoğan o eski Türkiye defterini açılmayacak şekilde kapattı."
'KILIÇDAROĞLU AYNAYA BAKSIN'
Millet olarak son 300 yıldır gerileme dönemi yaşandığını iddia eden Soylu, Türkiye'nin 21'inci yüzyıla iyi girdiğini söyledi. Türk vatandaşlarının 69 ülkeye vizesiz gittiğini vurgulayan Soylu, her 100 liranın 86 lirası faize verilmediği için de insanların artık hizmet aldığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Soylu, "Kılıçdaroğlu meydanlara çıkmış hırsız arıyormuş, eğer hırsız görmek istiyorsa aynaya bakması yeter" dedi.
CHP liderinin 30 Mart yerel seçimlerinden sonra işsiz kalacağını öne süren Soylu, "Arkadaşlarla oturduk, düşündük ne yapabiliriz diye. Sonra karar verdik. Hani bir zamanlar başrollerini Kemal Sunal'ın oynadığı 'Zübük' diye bir film vardı. Hatırlarsınız, her tarafı oynayan bir siyasetçi tiplemesi, Zübük. O filmi tekrar çekeceğiz. Zübük rolünde de Kemal Kılıçdaroğlu'nu oynatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Soylu konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adayı Hüsamettin Çetinkaya'ya destek istedi.

EK(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)