AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,  birilerinin devletten 'parsel' istediğini öne sürerek, "Bilin ki Tayyip Erdoğan olmasaydı ya da bir pragmatik siyasetçi olsa Türkiye'nin başında, çoktan anlaşmış, çoktan parselleri vermişti" dedi.
Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne gelen Soylu, Hotel Mara'da partililerle görüşmesi sırasında yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin bu yapının karşısında dik durduklarını göstermek için önemli bir gösterge olacağını söyledi. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"30 Mart önemli. Sonrasındaki cumhurbaşkanlığı seçimi de önemli. Bunlar tek bir yere göz koymamışlar. Bunlar cumhurbaşkanlığı seçimine de göz koymuşlar. Ondan sonrasının Türkiye'sine de göz koymuşlar. Devletin Cumhurbaşkanı'nı, Başbakanı'nı, Enerji Bakanı'nı dinleyeceksiniz, ondan sonra bunları Türkiye'den kaçıracaksınız. Nereye götürdünüz? Kime servis yaptınız? Yarın bu ülkenin en önemli sırlarını yabancı bir istihbarat örgütünde bir şekilde bulursak bunun bedelini, vebalini kim ödeyecek? Bu nasıl aymazlıktır. Bu nasıl vatanseverliktir. Bu nasıl dini müminliktir, İslama sığınmaktır.
Konuşmasının son bölümünde cemaate seslenen Süleyman Soylu, "Cemaatin üst düzey yöneticilerine sesleniyorum. Buradan söylüyorum. Allah size bunun hesabını soracaktır. Allah, size CHP ile kol kola siyasi hareket yapmanın hesabını soracaktır. Ayıptır, günahtır, yazıktır" dedi.

ET(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)