Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partisinin karşısında bir cephe oluşturulduğunu ileri sürerek, “Ergenekoncuları da saldılar, onlar da muhtemelen bu cepheye katılacak. Hepsi birden AK Parti’nin karşısında birleşecek. Bunlar şerh ittifakı olacaklar, çünkü bunlar bir şeyleri inşa etmek için değil, bir şeyleri yıkmak için birlik oluyorlar” dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim çalışmaları için Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne geldi. Partisinin Çorlu teşkilat binasında gazetecilerle bir araya gelen Şentop, CHP ve MHP’nin siyasi parti gibi davranmadığını söyledi. AK Parti’ye karşı bir cephe oluşturulduğunu öne süren Şentop, “Sadece AK Parti karşısında bir cephe oluşturup, partiyi zayıflatmak istiyorlar. Yalnızca bu partiler değil, daha önce birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımız da şimdi bu partilerle birlik oluyor. Ergenekoncuları da saldılar, onlar da muhtemelen bu cepheye katılacak. Hepsi birden AK Parti’nin karşısında birleşecek. Bunlar şerh ittifakı olacaklar, çünkü bunlar bir şeyleri inşa etmek için değil, bir şeyleri yıkmak için birlik oluyorlar” diye konuştu.
'KILIÇDAROĞLU YERİNE SARIGÜL GEÇECEK'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine Mustafa Sarıgül’ün geçeceğini iddia eden Mustafa Şentop, CHP’nin Trakya üzerinde yaptığı seçim hesaplarının bu kez tutmayacağını ileri sürerek şunları söyledi:
“Kılıçdaroğlu’nu kim getirdiyse, yeniden onlar götürecek. Yerine de Sarıgül koyulacak. Bunu biliyoruz, o bakımdan Kılıçdaroğlu için önemli bir seçimdi ama o havlu attı. Sarıgül’ü aday göstermekle beraber bu işin bittiğini, kendisi ile ilgili kararın yazılıp imzalandığını fark etmiş olmalı. Hakikaten CHP eski kafasıyla, 1994 kafasıyla Trakya’da hesaplar yapıyor. Fakat bu hesaplar bu seçimde tutmayacak. Talimatla bu milletin oyunu yönlendirebileceğini düşünmek, mantıksızlıktır. CHP bunu yapıyor. ‘Trakya bana mecburdur, nasıla AK Parti’ye oy vermez, çalışmasam da ben burada kazanırım’ diyor CHP. Aynı şeyi cemaat de düşünüyor. Diyorlar ki ‘Pensilvanya’dan bir talimat gelirse buradaki herkes talimat neyse ona göre hareket eder’ zannediyorlar. Öyle değil. Artık milletimiz uzun zamandır aklını kiraya vermiyor.”
'ÖLÜM ÜZERİNDEN SİYASET OLMAZ'
AK Parti olarak ölümler üzerinden siyaset yapmak gibi bir anlayışlarını olmadığını anlatan Şentop, kökeni ne olursa olsun bir insanın ölümünün çok acı, çok vahim bir tablo olduğunu da sözlerine ekledi. Şentop, açıklamalarının ardından partililerle birlikte esnafı ziyaret etti.

MY(LK/CK) (FOTOĞRAFLI)