AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, öğrenci evlerinin kontrolüne ilişkin yapılan tartışmalarla ilgili olarak, “Genel Başkanımızın ifade ettiği, parti sözcümüzün, hükümet sözcümüzün değişik vesilelerle gündeme getirdiği konu, kontrol dışı bir takım öğrenci evlerinin kontrolsüzlük sebebiyle aileleri tarafından ilgili bakanlıklara ve hükümetimize yapılan şikayetleri gündeme almaktan ibarettir. Kontrolsüz öğrenci evi niteliğindeki bir takım yerlerin kontrolünü sağlamaya yönelik bir açıklamadır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, parti teşkilatının yerel seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi için İsmet İnönü Kapalı Spor Salonunda yapılan eğilim yoklamasına gözlemci olarak katıldı. Gazetecilerin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine Şahin, “Genel başkanımız ‘Biz parti içi konuları medya önünde konuşmayız. Biz hükümet mensupları olarak bir araya gelerek kendi meselelerimizi kendi aramızda konuşuruz’ dedi. Genel Başkanımızın, başkan yardımcısı sıfatıyla yardımcısı olarak ben de bu soruya medya önünde cevap vermem. Takdir edersiniz ki doğru ve isabetli olmaz” dedi.
HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN ÇERÇEVESİNİ GENİŞLETECEĞİZ
AK Parti olarak hak ve özgürlüklerden ödün vermeyeceklerini belirten Şahin, “AK Parti olarak kurulduğumuz günden beri bir tek amacımız var. Bu ülkede demokrasinin sınırlarını daha da genişletmek. Temel hak ve özgürlük sınırlarını daha da yükseğe çıkarmak. Genel başkanımızın ifade ettiği, parti sözcümüzün hükümet sözcümüzün değişik vesilelerle gündeme getirdiği konu, kontrol dışı bir takım öğrenci evlerinin kontrolsüzlük sebebiyle aileleri tarafından ilgili bakanlıklara ve hükümetimize yapılan şikayetleri gündeme almaktan ibarettir. Kontrolsüz öğrenci evi niteliğindeki bir takım yerlerin kontrolünü sağlamaya yönelik bir açıklamadır. Ne konut dokunulmazlığı ne de özel hayatın korunmasıyla ilgili Türkiye, şu anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez. Bunun teminatı AK Parti’dir ve AK Parti hükümetleridir” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin oylama sona ermeden Tekirdağ'dan ayrılarak İstanbul'a döndü.