Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TBMM’nin 4 eski bakanın fezlekeleri için olağanüstü toplantıya çağrılmasıyla ilgili olarak, "Ne imiş efendim 4 tane bakanla ilgili meclise fezleke gelmiş. Gelir. Şu anda TBMM Anayasa Komisyonu’nda 900’den fazla fezleke var, 4 tane daha eklenir 904 olur" dedi.
Şahin, Safranbolu Belediyesi’nin ilçe girişine yaptığı Kent Park’ın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Şahin, park’ın isminin '18 Mart Kent Parkı' olmasını istedi. Törenden sonra Ankara’ya hareket edeceğini söyleyen Şahin, TBMM’nin 4 eski bakanın fezlekeleri için olağanüstü toplantıya çağırıldığını hatırlattı. Toplantıyı eleştiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Niye, çok olağanüstü bir şey mi var? Siyasi parti liderleri meydanlarda seçim propagandası yapıyorlar. Benim de diğer milletvekilleri arkadaşlarımızın da programları vardı. Ne imiş efendim 4 tane bakanla ilgili meclise fezleke gelmiş. Gelir. Şu anda TBMM Anayasa Komisyonunda 900’den fazla fezleke var, 4 tane daha eklenir 904 olur. Peki niye daha önceki fezlekelerle ilgili meclisi olağanüstü toplantıya çağırmadınız da şimdi çağırıyorsunuz. Muhalefetin söyleyecekleri bir şey kalmadı. Ne proje var, ne başka bir şey var. Bittiler. Bir zamanlar çöplüklerde bazı fakir insanlar gıda ararlardı. Çok şükür artık Türkiye bunları geride bıraktı. Şimdi bunlarda seçim malzemesi yapmak için bir şeyler arıyorlar çöplüklerde. Güya oralarda bir şeyler bulacaklar."
'SORUŞTURMA ÖNERGESİ VERMEDİLER'
Bakanlarla ilgili bir iddia varsa Anayasa’nın 100’üncü maddesi gereğince TBMM’ye soruşturma önergesi verilmesi gerektiğini belirten Şahin şöyle konuştu: 
"Bakanlarla ilgili eğer bir fezleke gündeme gelirse, onlarla ilgili bir iddia varsa Anayasa’nın 100’üncü maddesi gereğince bu konu da en az 55 imzalı soruşturma önergesi verirler meclis başkanlığına. Soruşturma önergesi mecliste görüşülür, meclis gizli oyla gerekirse 15 kişiden ibaret bir komisyon kurar. Bu komisyon bakanlarla ilgili iddiaları inceler, araştırır. Eğer bir suç görürse yine meclis’te en az 276 oyla yüce divana gönderir. Yol bu. Bu siyasi partiler böyle bir önerge vermediler. Şimdi ki amaçları, bu dosyanın içerisindekileri öğrenmek ve seçimlerde malzeme olarak kullanmak. Seçimler bitecek inşallah bu önergeyi de biz vereceğiz. Çünkü biz Ak Parti olarak yolsuzlukla mücadele için yola çıkmış bir partiyiz. Gerekirse soruşturma komisyonu kurulmasını da biz önereceğiz, komisyonu da gerekirse biz kuracağız. Eğer suçlu görürse yüce divana da biz sevk edeceğiz. Muhalefetin işi gücü belden aşağıya vurmak. Böylece seçim kazanacaklarını zannediyorlar. Başka malzemeleri yok çünkü."
Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’la birlikte kurdele keserek park’ın açılışını gerçekleştirdikten sonra Ankara’ya haraket etti.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)