Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 30 Mart seçimlerini oynanan oyunları bozma seçimi olarak gördüklerini belirterek, "Tayyip Erdoğan'ın arkasında kaya gibi duracağız. Onu yedirtmeyeceğiz" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te partisinin seçim bürosunda partililere hitap etti. Sandalyenin üzerine çıkarak konuşan Şahin, mahalli seçimlerle ilgili propaganda döneminin proje yarışması yerine kaset yarışmasına döndüğünü söyledi. Şahin, "Adeta kasetlerle seçim kazanacağını zanneden siyasi partilerin ahlak sınırlarını zorlayan söylemleriyle geçiyor seçim süreci. Her gün her gece bir kaset. Acaba bu yayınlananlar doğru mu değil mi? Yayınlanan, başbakanımızı, diğer arkadaşlarımızı ilgilendiren bu kasetler montajdır, dublajdır" dedi.
Montajlı konuşmanın nasıl yapıldığını cep telefonundaki bir ses kaydıyla dinletmek isteyen, ancak bir sorun nedeniyle başarılı olamayan Şahin, muhalefet partilerinin Başbakan Erdoğan'dan kurtulma hesaplarıyla seçimlere gittiğini söyledi. CHP'nin Recep Tayyip Erdoğan'a 'Başbakan' ve 'Sayın' denilmeyeceğine ilişkin genelgesini eleştiren Şahin, şöyle konuştu: "Aslında o genelge eksik. Şunları da yazmaları lazımdı; 'Tayyip Erdoğan döneminde yapılan duble yollardan geçmeyin, onların yaptığı hastanelerden sağlık hizmeti almayın, çocuklara ücretsiz verilen kitapları almayın' demeleri lazımdı. Marmaray’dan geçiyorsunuz. Bunları da yazsaydınız. Peki neden Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak isteniliyor? Bu yerli bir plan değildir. Bu uluslararası bir plandır. Tayyip Erdoğan’dan bir takım uluslararası menfaat odakları rahatsızdır. Çünkü Tayyip Erdoğan bağımsız bir politika takip etmektedir. Türkiye’nin menfaati neredeyse o doğrultuda hareket etmektedir."
"Somali’de el şebab örgütü ne ile vezifelendirilmişse paralel yapı da Türkiye’de onunla vazifelendirilmiştir" diyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: "Ama biz bu oyunları bozacağız. Bu seçim bu oyunları bozma seçimidir aynı zamanda. Tayyip Erdoğan’ın arkasında kaya gibi duracağız. Onu yedirtmeyeceğiz. Onun bu millete olan hizmetlerinin devamı için kaya gibi arkasında duracağız. O nedenle 30 Mart’ta sadece belediye başkanı, il genel meclisi üyelerini, muhtarları seçmeyeceğiz. Aynı zamanda uluslararası bir komployla Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve başbakanının başına örülmek istenen bu çorabı onların başına geçireceğiz. Uluslararası bir takım menfaat çetelerinin taşeronluğunu üstlenmiş olabilir bir takım çevreler. Bazı siyasi partiler de alt taşeronluk görevini üstlenmiş olabilirler. Ben özellikle CHP ve MHP’nin alt taşeronluk görevini üstlendiğini düşünüyorum. Bu projede onlara da taşeronluk görevi verildi, ama avuçlarını yalayacaklar. Milletimiz her şeyin farkındadır."

BD (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)