AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Uydurma, montaj, dublaj kasetlerle Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin önünü keseceklerini zannediyorlar. Böyle yaparak AK Parti ve Tayyip Erdoğan'ı daha da güçlendirdiklerinin farkında değiller" dedi.
Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde partisinin seçim bürosu açılışında konuşan Şahin, 30 Mart seçimlerinin yerel seçim havasından çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Bazı siyasi partiler, özellikle de ana muhalefet partisi ve bir takım medyadan oluşan medya partisinin olaya Tayyip Erdoğan'dan kurtulma, AK Parti'den kurtulma seçimi gibi bakmaya başladığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
"Seçimlere gidilirken bir hizmet yarışı, proje yarışı yok, kasetler yarışı var. Kasetlerle Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü keseceklerini, o uydurma kasetlerle, montaj kasetlerle, dublaj kasetlerle Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin önünü keseceklerini zannediyorlar. Böyle yaparak AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ı daha da güçlendirdiklerinin farkında değiller. Bu millet AK Parti'yi tanıyor, Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyor. Nereden tanıyor? Hizmetleriyle, yaptıklarıyla tanıyor. Daha önce gelen iktidarların yapamadığı hizmetleri yapmasıyla tanıyor."
KATILIMCI BELEDİYECİLİK
Belediyecilikte yenilikler yapmayı planladıklarını belirten Şahin, "5 alanda yenilikler yapmayı düşünüyoruz. Katılımcı belediyeciliği ön plana çıkarmak istiyoruz. Bir ilde, bir ilçede, beldede halkın tamamına yakınını ilgilendiren konuda sadece belediye meclisi, belediye başkanı karar vermesin. Referandumla o ildeki, ilçedeki, beldedeki halka da sorulsun. Böylece halkın da görüşü alınmak suretiyle o hayırlı adımlar atılsın. Buna katılımcı belediyecilik diyoruz. İnşallah bundan sonra bu katılımcı belediyecilik konusunda AK Parti belediyeleri önemli adımlar atacak. Bunun yasal alt yapısıyla ilgili de gerekirse düzenlemeler yapacağız. Sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, çevre dostu belediyecilik ve hizmet belediyeciliği konularında da AK Parti olarak şimdi yeni açılımlar getiriyoruz" diye konuştu.
YASA DIŞI DİNLEMELER
Konuşmasının ardından gazetelcilerin sorularını da cevaplandıran Şahin, yasa dışı dinlemelerle ilgili soruya, "Bu dinlemeleri kimler yapmışsa, nasıl yapmışsa, hangi amaçla yapmışsa, bunun tespit edilerek, faillerinin yakalanarak kamuoyunun ve kamu vicdanının rahatlatılması ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Kimsenin telefonları yargı kararı olmaksızın dinlenemez. Bunun çokça dinleniyor olması sanıyorum başka amaçlara yöneliktir. Bu dinlemeler devlet içinde ikinci bir devlet yapısı oluşturmaya çalışan odaklarca yapılmışsa bu çok daha üzüntü vericidir. Çünkü hiçbir devlet, içeride kendisine rakip bir devlet kurulmasına izin vermez" dedi.

BD(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)