AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, millet iradesi dışında hiçbir iradeyi kabul etmediklerini belirterek, "Sizin dışınızda birtakım kişiler ve gruplar iktidarın önünü kesmeye çalışırlarsa, biz her türlü yasal sınırlar içerisinde alacağımız tedbirlerle bunu püskürtürüz" dedi.
AK Parti'li Şahin, Karabük'te Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Mescid-i Aksa Camii'nde öğle namazını kıldıktan sonra partisinin Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan'la birlikte esnafları ziyaret etti. Şahin, ziyaret sırasında bir vatandaşın elinde bulunan Atatürk fotoğraflı takvimi inceledi. Şahin, "Bizim köyde de bundan var. Bunun saati de var. Saatini vermedi mi size. Saatini iste" diyerek vatandaşı uyardıktan sonra ziyaretlerini sürdürdü.
Ziyaretleri sırasında çevresinde toplananlarla da sohbet eden Şahin, cemaatin cami önünde konuşma yapmasını istediğini belirterek, "Orası ibadethane. Biz oraya sadece ibadet için gideriz. İçeride sadece hoca efendiler konuşur, biz de onun cemaati oluruz" dedi. 30 Mart'taki yerel seçimlerin belediye başkanları ve meclis üyelerinin seçileceği bir seçimden öte anlam taşımaya başladığını belirten Şahin, şöyle konuştu:
"Türkiye'de halkın seçtiği iktidarları sandık dışında yöntemlerle görevden uzaklaştırmayı uman bir takım hareketler olmaya başladı. Sizler, hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız olarak bu işin lütfen farkında olun. Biz geçmişte buna benzer oyunları bozduk. Şimdi de bozacağız. Gelecekte bu oyunlar karşımıza çıkarsa onları da bozmak kararındayız. Çünkü sizin iradenizin dışında hiç bir iradeyi kabul etmiyoruz. Milletin iradesi dışında beşeri anlamda hiç bir irade bize yön veremez. Millet ne derse o olacak. Sandıktan çıkana herkes razı olacak."
"Siz 11 yıldır AK Parti'yi oylarınızla ve dualarınızla iktidarda tutuyorsunuz" diyen Şahin, "Bizi iktidardan uzaklaştıracak olan oylarınızla yine sizsiniz. Sizin dışınızda bir takım kişiler ve gruplar iktidarın önünü kesmeye çalışırlarsa, biz her türlü yasal sınırlar içerisinde alacağımız tedbirlerle bunu püskürtürüz. O nedenle 30 Mart 2014 seçimi sadece belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi seçeceğimiz bir seçim değil. Bu niyette olan insanlara da gerekli dersin verileceği bir seçimdir" dedi.