Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanı adaylarına oy isteyen partilerin hala halkın cumhurbaşkanı seçmesini doğru bulmadıklarını söyledi.
Şahin, kentte yaklaşık 300 aracın eşlik ettiği otobüsle tur atarak halkı selamladı. Hamzalar mevkiinde esnaf ziyareti yapan Şahin, ardından parti il binasının penceresinden kalabalığa hitap etti. Şahin, cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını, demokrasinin daha güçlü olacağını söyledi. Milletin egemenlik hakkının yarın daha da büyüyeceğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanlığı sandığını milletin önüne getirmek kolay olmadı. Büyük mücadele verdik. Muhalefet partileri karşı çıktı. 'Yine cumhurbaşkanını meclis seçsin' dediler. Halkın cumhurbaşkanı seçebilecek durumda olmadığı yönünde açıklamalar yaptılar. Biz her alanda halkımızın egemen olmasını, iradesini ortaya koymasını isteyen bir siyasi partiyiz."
Halkın cumhurbaşkanı seçmesini istemeyenlerin, referandumda halka "hayır verin" diyenlerin şimdi kendi adaylarına oy istediklerini ifade eden Şahin, "Ben yakinen biliyorum hala halkın cumhurbaşkanı seçmesini doğru bulmuyorlar. Yeniden meclis seçsin istiyorlar. 'Bunu nereden biliyorsun?' diyorsanız, 2 yıl süreyle parlamentoda kurulmuş olan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'yi temsil eden 3 kişiden birisiydim. CHP ve MHP komisyona önerilerini getirdi. Bu önerilerden birisinde yine cumhurbaşkanını TBMM'nin seçmesini istiyorlardı. Çünkü halka güvenmiyorlar, itimat etmiyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI