Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Fethullah Gülen'in siyasetin bir parçasıymış gibi açıklamalar yapmasının misyonuyla çeliştiğini belirterek, "Kuran ve sünnet ışığında insanları irşat göreviyle sınırlı olduğunu düşünüyorduk. Ama son açıklamalar ve yakın zamanda ortaya çıkan kendisinin iştigal alanları kendisinin maalesef siyasi bir figür olduğu sonucunu doğurdu" dedi.
Açılış ve ziyaretler için Bolu'ya gelen Mehmet Ali Şahin, Dörtdivan Belediye Başkanı Sefer Akman'ı makamında ziyaret etti. Belediye binası önünde vatandaşlar tarafından karşılanan Şahin, vatandaşlarla sohbet etti. 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin belediye seçimi olmaktan çıktığını söyleyen Şahin, "Bu seçim sadece belediye seçimi olmaktan çıktı, farklı bir boyut kazandırıldı. O nedenle biz Ak Parti olarak projelerimizle yarışıyoruz. Ak Parti'nin ve Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmek için yapılan girişimler aslında Türkiye'nin önünü kesme girişimine dönüştü. Bunun da halkımız farkında. 30 Mart akşamı inanıyorum ki Ak Parti yeni bir zafer daha kazanacak" diye konuştu.
KİMLER HANGİ MAKSATLA DİNLENMİŞ ORTAYA ÇIKARILMASI GEREK
30 ilde aralarında Ak Parti'nin üst düzey yetkilileri ve milletvekillerinin de yer aldığı telefon dinleme iddialarına değinen Şahin, "Kişilerin telefonları dinlenemez mi? dinlenebilir. Buna imkan sağlayan hükümler vardır ama suç ve suçluyla mücadele kapsamında. Özellikle terör suçları ve organize suçlarla ilgili olarak telefonlar dinlenebilir ancak bunun koşulları var. Koşullar da oldukça ağırdır. Bu koşulların yerine getirilmesinde savcılığın ve hatta istihbarat örgütlerinin talebi üzerine ancak yargı kararıyla dinlenebilir. Son zamanlarda basına da yansıyan ve başta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere bazı başsavcılıkların incelemeleri sonucunda ortaya çıkardıkları gerçekler sonucunda bir çok kişinin telefonları keyfi olarak dinlenmiş, yasa dışı yollarla dinlenmiş. Bu en temel insan haklarından olan iletişim özgürlüğünü ciddi biçimde ihlal eden, özel hayata müdahale anlamı taşıyan bu tür dinlemeler kuşkusuz yasa dışı dinlemedir. Bunlarla ilgili savcılıklar ve devletin ilgili birimleri incelemelerini ve araştırmalarını yapıyorlar. Kimler hangi maksatla dinlenmiş bunların ortaya çıkarılması gerekir" dedi.
Şahin "Acaba benim telefonum da dinleniyor mu?" kuşkusunun ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Vatandaşlarımız bu konuda kendilerini güvende hissetmeliler. Bu tür haberler vatandaşın kafasında 'Acaba benim telefonumda dinleniyor mu?' kuşkusuna yol açar. Bunu da ortadan kaldırmak ve bu güvenceyi vatandaşımıza vermek için hükümetimiz ve ilgili birimler ciddi bir çalışma içerisindeler. Eğer bu yasa dinlemeyi yapanlar tespit edilir ve gerekli cezaya çarptırılırsa kamu vicdanının da rahatlayacağını düşünüyorum."
SİYASETİN PARÇASIYMIŞ GİBİ AÇIKLAMALAR YAPMASI MİSYONUYLA ÇELİŞMEKTE
Şahin, Fethullah Gülen'in gazetelerde yayınlanan açıklamalarının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"Fethullah Gülen hoca efendinin bizim nezdimizde yakın bir zamana kadar ki konumu kendisi Kuran ve sünnet ışığında insanları irşat göreviyle sınırlı olduğunu düşünüyorduk. Ama son açıklamalar ve yakın zamanda ortaya çıkan kendisinin iştigal alanları kendisinin maalesef siyasi bir figür olduğu sonucunu doğurdu. Son açıklamalarının bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Seçimlere doğru giderken kendisinin de siyasetin bir parçasıymış gibi açıklamalar yapmış olması öteden beri oluşturduğu misyonuyla çelişmektedir."

MY,TB(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)