AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Berkin Elvan'ın cenaze törenini bir takım siyasi partiler ve marjinal örgütlerin siyasi şova dönüştürdüklerini savundu.
Mehmet Ali Şahin, Karabük'te partisinin seçim bürosu ziyaretinde konuştu. Berkin Elvan'ın başına Gezi eylemleri sırasında bir gaz fişeği kapsülü isabet ettiğini belirten Şahin, "Allah rahmet eylesin, genç bir yavrumuz. Ailesinin beyanına göre evden ekmek almak için çıkmış, beyan o. Maalesef cenaze törenini bir takım siyasi partiler ve marjinal bir takım örgütler siyasi şova dönüştürdüler. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakar. Bir ananın, bir babanın 14-15 yaşındaki bir yavrusunu kaybetmesi ne anlama gelir? Ben de babayım. Onun acısını yüreğimde hissediyorum. Ancak annesinin şu sözü beni yaraladı: 'Benim oğlumu Allah almadı, Tayyip Erdoğan aldı.' Böylesine yavrusunu kaybetmiş olan bir annenin ağzına yakışır mı bu? Canı veren Allah'tır, alan da Allah'tır. Bugünkü cenaze törenini siyasi şova dönüştürdüler" dedi.
GEZİ'NİN DEVAMI ŞEKLİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR
Berkin Elvan'ın seçimlerden sonra vefat etmesi halinde bugünkü gibi geniş katılımlı tören olmayacağını da savunan Mehmet Ali Şahin, şöyle devam etti: "Seçim endekslidir. Seçim öncesi acaba bir numayişle böylesine gövde gösterisiyle hükümete, Ak Parti’ye zarar verebilir miyiz diye yaptılar, Ak Parti ve Tayyip Erdoğan muhalifleri. Tabii ki cenaze törenine kimin katılıp katılmayacağına biz karar veremeyiz, kendi tercihleridir. Ama siyasi şova dönüştürdüler. Sadece İstanbul'daki cenaze töreninde değil, Türkiye’nin muhtelif yerlerinde yine cam, çerçeveyi indirdiler. Yine yüzleri kapalı bir takım hangi örgüte mensup olduğu belli olmayan gençler polise taş, molotof attı. Bu Gezi eylemlerinin amacı ağaca sahip çıkmak değildi. Belki öyle başladı, ama daha sonra bu maalesef Türkiye’de iktidarı alaşağı etme eylemlerine dönüştürülmeye çalışıldı. Ama başaramadılar. Şimdi bu yavrumuzun cenazesini de yine o olayların devamı şekline getirmeye çalışıyorlar. Bu ülkede sadece Berkin Elvan vefat etmiyor ki. Geçenlerde araç devrildi ve 4 polisimiz şehit oldu. Bir askerimiz mayına bastı şehit oldu. Niye onların cenezesine bu kalabalıkla gitmiyorsunuz? Onlar vatan evladı değil mi? Onların anneleri, babaları, çoluk çocuğu yok mu?"
30 MART TAYYİP ERDOĞAN'A GÜVEN OYUNA DÖNÜŞTÜ
Şahin, "Seçimlere doğru acaba Ak Parti'nin önünü kesebilir miyiz? Acaba 30 Mart seçimlerinde AK Parti’nin oyunu düşerebilir miyiz? Tayyip Erdoğan’ın prestijini sarsabilir miyiz? Eğer böyle yaparsak seçimden sonra Türkiye’de bir siyasi istikrarsızlık meydana getirebilir miyiz. Acaba buna bağlı olarak bir ekonomik istikrarsızlık olur mu? Çarşı pazarda sıkıntı meydana getirebilir miyiz? Böylece Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olursa acaba onun adaylığının önünü kesebilir miyiz, Cumhurbaşkanı olmasını engelleyebilir miyiz? Kimin iktidara geleceğine, kimin gideceğine artık bu ülkede sadece bu millet karar veriyor. Bu seçim Ak Parti iktidarına ve Tayyip Erdoğan’a bir güven oyuna dönüştü" dedi.
ERGENEKON TAHLİYELERİ
Ergenekon davasındaki tahliyeleri de değerlendiren Mehmet Ali Şahin, "Bu ülkede artık kimse mille iradesi dışında bir davranışta bulunamaz. Bulunurlarsa işte bizim dönemimizde yargıya gitmiştir. Ergenekon ve Balyoz işte böyle bir teşebbüsün sonucudur. 'Tutuklanmışlardı ama bir bir serbest bırakıyorlar' diye sorulabilir. Sanki beraat etmişler gibi bir hava içersindeler. Bunlar hüküm giydiler. Kararları yazılıp Yargıtay'a geldiğinde Yargıtay onarsa bunlar tekrar cezaevine kalan cezalarını çekmek için girecekler. Böyle bir hava içersinde olmasınlar. Ben bir hukukçu olarak kendilerini takip ediyorum. Sanki beraat etmişler, aklanmışlar gibi bir tavır içersindeler. Bu doğru değil" diye konuştu.

BD (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)