İbrahim ASLAN/ SİNOP, () - SİNOP'ta partisi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ın il il dolaşıp kendisini tanıtmaya ihtiyacı olmadığını söyleyerek, "Onu Türkiye tanıyor, onu bu millet tanıyor. Onu sadece Türkiye değil dünya tanıyor. Her alanda Türkiye Ak Parti iktidarı sürecinde sayın Başbakanımızın önderliğinde çok önemli adımlar attı, kazanımlar kaydetti" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sinop’ta partisi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. İftarın ardından bir konuşma yapan Mehmet Ali Şahin, "Genel Başkanımız, Başbakanımızı bu Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kendisini tanıtmaya ihtiyacı var mı? İl il dolaşmaya, ben Cumhurbaşkanı adayıyım demeye bana oy verin, beni tanıyın demeye ihtiyacı var mı? Onu Türkiye tanıyor, onu bu millet tanıyor. Onu sadece Türkiye değil dünya tanıyor. Her alanda Türkiye Ak Parti iktidarı sürecinde sayın Başbakanımızın önderliğinde çok önemli adımlar attı, kazanımlar kaydetti. Biz günü birlik hareket eden bir parti ve iktidar değiliz. Biz önümüze bakıyoruz. Yeni hedefler koyuyoruz. 2023 dedik. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde 2023 yılında Türkiye'yi nereye götüreceğimizi planlıyoruz ve Türkiye'ye istikamet gösteren geleceği düşünmesini hedefleyen gayretli bir çalışma içerisindeyiz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasına muhalefet partilerin de birşeyler söylediğini belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bugün muhalefet partilerin genel başkanları kimi diyor ki Yüksek Seçim Kuruluna çağrıda bulunuyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını iptal edin, Cumhurbaşkanlığını kabul etmeyin. Şimdi bir kişi milletvekili oluyor, Başbakan oluyor. 12 yıldır bu ülkeyi yönetiyor, Cumhurbaşkanı adayı olmasın. Cumhurbaşkanı adayı şartlarını taşımıyor. 12 yıldır Türkiye'yi yönetecek, ama Cumhurbaşkanı adayı olamayacak. Hatta biraz daha ileri gidiyor. Diğer aday Selahattin Demirtaş'ın da Cumhurbaşkanlığı adaylığını iptal edin. Bu eski Türkiye'nin bir alışkanlığıdır. Şimdi bugün bu açıklamayı yapan Devlet Bahçeli'ye soruyorum; Yüksek seçim Kurulu'na diyorsunuz ki Tayyip Erdoğan'ın adaylığına engel olun. Selahattin Demirtaş'ın adaylığına engel olun. Sayın Bahçeli tek adayla mı gireceksiniz seçime. 1960'lı yıllardan darbeden sonra bunlar olmuştu. Siz hala o kafada mısınız. Hala oralarda mısınız. Türkiye değişti. Sayın Bahçeli sizde değiştirin şu kafanızı. Herkes aday olabilir şartlarını taşıyan. Kararı millet verir" diye konuştu.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e program sonunda Sinop’a özgü kotra ve Boyabat yöresine ait el işleri takdim edildi.

FOTOĞRAFLI