AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, dershanelerin kapanmasına yönelik tartışmalarla ilgili twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "On günden beri devam eden dershaneler meselesindeki sürecin gidişatından endişe duymaktayım. Bu süreçte hizmet camiası ile partimizin gönül bağlarında oluşacak zedelenme herkes gibi beni de derinden yaralar. Buna fırsat vermemeliyiz" dedi.
Dershanelerin kapanmasına yönelik başlayan tartışmalarla birlikte kendisine birçok telefon ve mailin geldiğini ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabı üzerinden düşüncelerini paylaştı. "On günden beri devam eden dershaneler meselesindeki sürecin gidişatından endişe duymaktayım" diyen Öksüzkaya, şunları yazdı:
"Dershaneler konusunda şahsıma mail, faks ve telefon yolu ile ulaşan vatandaşlarımızın serzenişleri endişemi daha da artırdı. Her zaman saygı duyduğum, takdir ettiğim ve samimiyetine güvendiğim Sayın Başbakanımın eğitim konusundaki hassasiyetinin şahidiyim. Bu süreçte hizmet camiası ile partimizin gönül bağlarında oluşacak zedelenme herkes gibi beni de derinden yaralar. Buna fırsat vermemeliyiz. Bu milleti birbirine düşürmek isteyen şer güçleri sevindirmemeliyiz. Uzunca süreden beri eğitim camiasında kendisine yer bulmuş dershanelerin, kapanmasının kendi mecrası içerisinde oluşması gerekir."