'TÜRKİYE’Yİ UKRAYNA GİBİ BÖLMEK İSTİYORLAR'
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Bayburt'taki aday tanıtım toplantısında, daha önce yan yana bile durmayanların bugün kol kola gezdiğini belirterek şunları söyledi:
"Türkiye’yi sokak olaylarıyla yeniden eski günlere döndürmek istiyorlar. Bu işleri çıkaranlar Türkiye’den ne istiyor? Bir kısmı ekonomik kriz çıkarmak istiyor. Mayıs’ta dolar 1,74’den 2,30’a çıktı. Faizler yüzde 4’lerden 12’lere kadar yükseldi. Mayıs ayından bu yana dövizi dengelemek için kuruş kuruş biriktirdiğimiz 21 milyar doları Merkez Bankası satmak zorunda kaldı. Mayıs ayından beri süren olayların maliyeti 70 milyar dolardır. Hükümeti değiştirmek istiyorlar. Buyurun, milletin helal oylarıyla alın. Başımız üzerine. Ama sandıkta elini bükemediğiniz milletin bir takım ayak oyunlarıyla belini bükmek isterseniz, karşınızda yıldırım oluruz. 138 milyar lira ekonomik kaybımız oldu. Neymiş, hükümeti istemiyorlarmış. Dün yan yana olmaları mümkün olamayanlar bugün kol kola gezmeye başladılar. Bir takım dış güçler, ‘Türkiye’de siyasi kriz çıksın devleti yönetemesinler’ istiyorlar. Sağcılar ve solcular olmak üzeri ikiye ayrılsın. Bunları istiyorlar. Üniversiteler bölünmüştü. Polis, hastaneler bölünmüştü. Türkiye’yi Ukrayna gibi bölmek istiyorlar. Ama başaramayacaklar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar, çözüm sürecini baltalamak istiyorlar.”
"ESKİ SİYASETÇİLER SANDIĞA GÖMÜLECEK"
Yerel seçimlerin sadece belediye başkanlığı seçimi olmadığını söyleyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yerel seçimler sadece belediye başkanlığı veya muhtarlık seçimi değil. 30 Mart'ta öyle bir sonuç çıkmalı ki Türkiye'nin başına çorap örmek isteyenler, Türkiye'nin önüne engeller koymak isteyenler, Ak Parti hükümetini indirmek isteyenler gerekli cevabı alsın. Onun için bu seçim sadece yerel seçim değil. Bu seçim, eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin oylandığı bir seçim. Eski Türkiye'nin o kirli, o pasaklı yollarına, labirentlerine geri dönecek miyiz, dönmeyecek miyiz seçimi. İnanıyorum ki bu ülke bir daha eski günlerine, o karanlık günlerine geri dönmeyecek. 30 Mart'ta eski Türkiye'nin defteri kapatıldığı gibi eski Türkiye'nin eski siyasetçileri de sandığa gömülecek. Onlara da geçit vermeyecek. Eski Türkiye, yeni Türkiye diyoruz. Tabii eski Türkiye denilince laf olsun diye demiyoruz. Yeni Türkiye demek, Türkiye'nin geleceğini tayin etme meselesidir. Nereden geldiğini bilmeyenler nereye gideceklerini de bilemezler, yollarını şaşırırlar. Bir tarafta milletin değerlerine inanan, değerlerini bilen, milletine saygılı olanlar var. Diğer tarafta ise adam edilmesi gereken, milleti güdülmesi gereken bir ahali olarak gören zihniyet var. Milletin ensesinde yıllarca boza pişirdiler. İçerideki ve dışarıdaki işbirlikçilerle Türkiye'nin ileri gitmesine engel olundu. Okullar, şehirler, askerler, velhasıl Türkiye bölünmüştü.”
17 Aralık operasyonunu yapanların bir kısmının Türkiye’nin yeniden yönetilemez ülke olmasını istediklerini de vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:
“Polis, hakim, savcı başka telden, devletin başka kurumları ise başka telden çalsın. Türkiye Ukrayna'dan bin beter olsun. Sokaklar karışsın,Türkiye'yi hükümet yönetemez hale gelsin. Böyle olması için maalesef bir takım çevreler gayret ediyor ancak nafile. Bu millet milli iradesine her zaman olduğu gibi 30 Mart'ta da sahip çıkacak, eski Türkiye'yi tasfiye edecek. 30 Mart yeni Türkiye'nin istikametinde yürümenin tarihidir. Koşar adım yeni Türkiye'nin istikametinde ilerlemenin tarihi olacaktır ve sandıklar bunu gösterecek.”
Kurtulmuş’un konuşmasının ardından Bayburt Belediye Başkan adaylarının tanıtımı yapıldı ve katılanlara sanatçı Uğur Işılak tarafından bir konser verildi.

Hayati YALÇIN- Murat OKUTMUŞ/BAYBURT, () -

HY,MO (TM/AK) (FOTOĞRAFLI)