Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA, () - CUMHURBAŞKANI seçimlerinin bugüne kadar kendisini güç olarak atfeden birilerinin bir masa etrafından toplanarak, 'Biz bunu seçtik, milletin temsilcileri de bunu seçecek’ olduğunu iddia eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, "Bu dönem bitmiştir. 10 Ağustos'ta millet kendisi ‘evet ‘diyerek cumhurbaşkanını seçecek" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi’nin hizmet binasının açılış törenine katıldı. Açılışın ardından Barida Otel’de gala yemeği düzenlendi. Yemeğe, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak ve çok sayıda davetli katıldı.
‘MİLLET KENDİSİ EVET DİYECEK’
Yemekte konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, cumhurbaşkanı seçim süreci hakkında bilgi verdi. İlk defa milletin kendi iradesiyle, kendi değerlerine yatkın kim varsa onu cumhurbaşkanı seçeceği güne doğru gidildiğini belirten Nebati, "10 Ağustos, cumhurbaşkanının, millet tarafından nasıl seçildiğini ortaya koyması açısından çok önemli bir dönüm noktası. Bugüne kadar cumhurbaşkanlığı seçimleri, kendisini güç olarak atfeden birlerinin bir masa etrafında toplanarak ‘Biz bunu seçtik, milletin temsilcileri de bunu seçecek’ şeklinde olurdu. 2007’de Ak Parti bu oyunu bozdu. Bu dönem bitmiştir. 10 Ağustos'ta millet kendisi ‘evet ‘diyerek cumhurbaşkanını seçecek” dedi.
‘MİLLET SAHİP ÇIKIYOR’
Ak Parti iktidarı olarak 12 yıl içinde gerek ekonomik gerek siyasal gerekse sosyal yönde önemli adımlar attıklarını ifade eden Nebati, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye’de 77 milyon insanın kendisini ayrı, öteki, yalnız hissetmediği, eşit ve birinci sınıf vatandaş olduğuna ilişkin her türlü çalışmayı yerine getirdik. Bunu yaparken darbe girişmeleri ile karışlaştık. Parti kapatma davalarıyla karşılaştık. 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 garabetiyle karşılaştık. Bazen suikast girişimlerinde bulunma hazırlıkları yapılabildi. Gezi olaylarında kışkırtmalarla Türkiye'yi ayaklandırmaya gayret ettiler. Yetmedi 17 -25 Aralık darbe girişimleriyle Ak Parti’nin önü kapatılmaya çalışıldı. Ancak bunlar tamamen bertaraf edildi. Neden? Çünkü Ak Parti milletle hareket eden millete rağmen her türlü oluşumun üzerine giden ve önemli bir duruş sergiliyor. Bu duruşun karşılığını da her seçimde alıyor. Millet kendisi gibi düşünen, yaşayan bir patiye ve bu partinin genel başkanına sahip çıkmaya devam ediyor."

FOTOĞRAFLI