AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirirken, "Bu millet haddini aşanlara karşı, haddini göstermeyi çok iyi biliyor ve beceriyor. İşte önceki gün Danıştay'da haddini aşanlara bu millet tekrar cevabını verecektir. Mesaj alamayanlar, almakta direnenler var. Bu milletin size vereceği bir şey yok. Düşün bu insanların yakasından" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi. AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Nebati, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından karşılandı. Nebati, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.
Burada kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Nureddin Nebati, darbecilerin döneminin bittiğini, milletin darbecilerle ortak hareket etmediğini söyledi. Nebati, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da tepki gösterdiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirdi.
Milletin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğini 30 Mart yerel seçimlerinde gösterdiğini savunan Nureddin Nebati, "Bu ülkenin darbelere, darbecilere ve darbecilerle ortaklık yapanlara karşı vereceği çok net cevap seçimlerdir, sandıklardır. Sandık, demokrasinin namusudur. Bu millet sandığına sahip çıkarak, geleceğine de sahip çıktı. Bu millet 30 Mart'ta gösterdiği destekle, önümüzdeki 10 Ağustos'ta gerçekleştireceğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yolunu, işaretini çok açık bir şekilde göstermiş oldu. 'Ey darbeciler, ey darbecilerle iş birliği yapanlar, ey darbecilerden medet umanlar; durun durduğunuz yerde.' Çok net ve açık bir mesaj verdi; size bu ülkede ekmek ve yer yok. Sizin duracağınız ve gideceğiniz yer bu ülkenin demokrasi içerisindeki yerler değil" dedi.
'DÜŞÜN BU İNSANLARIN YAKASINDAN'
Nureddin Nebati, Türkiye'de darbecilerin yeri olmadığını ve ülkede demokrasiye sahip çıkanların sayısının arttığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Bu ülkede demokrasi içselleştirildi, benimsendi. Bu ülkede namusuna, sandığına sahip çıkan insanların sayısı çok arttı. Sizin haykırışlarınız ve bağırışlarınız bu kutsal yolculuğu, kesinlikle, hiç bir şekilde engellemeyecektir. Sizler bir yerlerde konuşabilirsiniz. Sizler, size bahşedilmiş ortamlarda haddinizi aşarak konuşmalar yapabilirsiniz. Bu millet haddini aşanlara karşı, haddini göstermeyi çok iyi biliyor ve beceriyor. İşte önceki gün Danıştay'da haddini aşanlara bu millet tekrar cevabını verecektir. Mesaj alamayanlar, almakta direnenler var. Bu milletin size vereceği bir şey yok. Düşün bu insanların yakasından. Millet her seçimde çok açık bir şekilde söylüyor; 'Size yol yok.' Bu milletin yolu da yoldaşı da belli. Siz ancak parmak sallayarak ayinler yapabilirsiniz ama sizin ayinlerinize katılacak, sizinle ayin yapacak insanların sayısı emin olun ki sizin sağınızdaki ve solunuzdaki 3-5 kişiden fazlası değil. Sizin döneminiz bitti. Bir takım işbirlikçileriniz ile birlikte darbe girişimleri yapıyor olabilirsiniz ancak bu millet çok net bir şekilde cevap verecektir."
AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, ziyaretin anısına Nureddin Nebati'ye hediyelik bakış işlemeli tepsi hediye etti.

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)