TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında başlayan tartışmanın ardından Metiner'in dolu pet su bardağını Ağbaba’ya fırlattığı, Ağbaba'nın da aynı şekilde karşılık verdiği belirtildi. Ancak Veli Ağbaba daha sonra düzenlediği basın toplantısında olayın karşılıklı olmadığını, Metiner'in kendisine saldırdığını öne sürdü. TBMM tutanağında ise 'AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'in su bardağını fırlatması üzerine, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın pet su bardağını fırlatması' ifadesi yer aldı. 
TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Suriye'de ortaya çıkan işkence fotoğrafları gündemi ile toplandı. Komisyon toplantısında konuşan Ağbaba'ya Metiner, 'Sesini yükseltme' diye bağırdı. Ağbaba da 'Sen kimsin' karşılığını verdi. Tutanağa göre bunun üzerine Metiner, önündeki su bardağını Ağbaba’ya doğru fırlattı. Ağbaba da önündeki pet su bardağını fırlatarak aynı şekilde karşılık verdi. Bardaklar kimseye isabet etmezken, çıkan tartışmayı, araya giren diğer milletvekilleri önledi.
AĞBABA: ANADOLU AJANSI ÇARPITTI
Toplantının ardından CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, komisyon tutanağını da basın mensuplarına göstererek şunları anlattı:
"Komisyonda Suriye ile ilgili tartışma vardı. O tartışmada ben de görüşlerimi ifade ediyordum. Meşhur bir AKP milletvekili ben konuşurken üzerime su bardağı fırlattı. Tabi ara verildi ama, haberlere baktığımızda inanamadım. Anadolu Ajansı’nın geçmiş olduğu haberleri görünce inanamadım. Sanki karşılıklı su bardağı fırlatılmış gibi hava var. Komisyonun tutanakları var, kimin su bardağı fırlattığı ortada. Anadolu Ajansı bunu bir kavga gibi gösteriyor. Bu bir kavga değil, bu bir saldırıdır. Mecliste şiddeti kullananlara insan demek mümkün değildir. Şiddete başvuranlara milletvekili demek de mümkün değildir. Hele adı İnsan Hakları Komisyonu olan bir komisyonda böyle bir adamın bulunması doğru değildir. İnsan hakları, insanların olması gerekir. Biz biat kültüründen gelmiyoruz. Biz kimsenin önünde 2 kat eğilmiyoruz. Onların durumu ortada. Biat kültüründen gelen, her türlü ölümüne biat edenlerden farklıyız. Bizde şiddet olmaz."
Toplantının tutanağında ise 'AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'in su bardağını fırlatması üzerine, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın pet su bardağını fırlatması' ifadesi yer aldı.