Nedim KOVAN/ORDU, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Berkin Elvan'ın ölümüne değinerek, "Gerçekten dayanılacak bir acı değil. Berkin Elvan'ın acısını istismar ederek, hiç kimsenin, Türkiye'de yeni acılar yaşanmasına vesile olmaması lazım" dedi.
Ordu Kültür ve Sanat Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen Ak Parti Altınordu İlçe Danışma Toplantısı'na katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada partililere hitap etti. Kurtulmuş, Berkin Elvan'ın ölümüne değinerek sağ duyu çağrısında bulundu. Berkin Elvan'ın vefatından büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Biz de Berkin Elvan kardeşimizin vefat etmesinden çok büyük üzüntü duyduk. Onunla ilgili gerekli açıklamaları yaptık, Allah rahmet eylesin. Kolay değil, bir anne 15 yaşındaki evladını bir hiç uğruna kaybediyor. Sokakta olaylar olmuş, başına istenmeyen bir şekilde bir gaz bombasının kapsülü isabet etmiş, 270 gün komada kalmıştır. Bu 270 günü o anne baba için o ailenin fertleri için aslında ölüm gibi bir şey. Öyle mi, hepimiz, ana baba olanlar biliyor. Gerçekten dayanılacak bir acı değil" diye konuştu.
Berkin Elvan'ın acısının istismar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Berkin Elvan'ın acısını istismar ederek, hiç kimsenin, Türkiye'de yeni acılar yaşanmasına vesile olmaması lazım. Bunun için bütün herkese, siyasi partilerin, Ak Parti'nin, CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin tabanlarının farklı kanaatlere sahip olan insanlarına, farklı yaşam tarzlarına sahip olan insanlarına, Türklere Kürtlere herkese diyoruz ki sabırla bu süreci aşmak zorundayız. Zaten ellerini ovuşturarak 'Aman Türkiye Ukrayna'dan bin beter olsun' diye bekleyenler var. Zaten olayları tezgahlayanlar var. Aman ha dikkat. Ama hiç kimsenin illegal yollara saparak Türkiye'de halkın meşru bir şekilde seçtiği hükümete zarar veriyoruz diye Türkiye'ye zarar vermeye hakkı yoktur" dedi.
'TETİĞİ ÇEKTİRENLER YAKALANAMADI'
Faili meçhul cinayetlere de değinen Numan Kurtulmuş, bazı cinayetlerde tetiği çektirenlerin hâlâ yakalanamadığını kaydetti. Kurtulmuş, "Eski Türkiye'de başka ne var, bir sürü faili meçhul cinayet var. Malatya Belediye Başkanı Hamido'dan Muammer Aksoy cinayetine, Bahriye Üçok cinayetine, Hrant Dink cinayetine kadar birçok kişi öldürülmüş. Bunların bir kısmı, tetiği çekenler yakalandı, onlar da ceza almadı ya da yeterince ceza almadılar. Ama hiçbirisinde tetiği çektirenler yakalanamadı. Eski Türkiye'de ne var, birçok şüpheli ölüm var. Vali Recep Yazıcıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu,  Adnan Kahveci ve hatta merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın ölümleri; üzerinde koskoca soru işaretleri var" diye konuştu.

NK (MS/CK) (FOTOĞRAFLI)