Halim AKCA/BUCAK (Burdur), () -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de çok partili döneme geçildikten sonra 5 darbe ve bir sürü darbe teşebbüsü olduğunu belirterek, "Türkiye'de milletin dediğinden başka hiçbir sözün geçerliliği olmayacak" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Burdur'un Bucak İlçesi'nde Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin belediye başkan adayı Süleyman Mutlu için destek istedi. Burada konuşan Kurtulmuş, hükümetin yatırımlarını anlattı. Türkiye'nin dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "2023'te dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi Türkiye olacak. Türkiye ekonomisi zenginleşiyor, böyle olduğu için de birilerinin uykusu kaçıyor. Bu ülkenin ileri gitmesini istemeyenlerin, büyük millet olmasını istemeyenlerin, milletler sahnesinde yeniden rol almasını istemeyenlerin bundan ne kadar rahatsızlık duyduğunu biliyoruz" dedi.
TERÖR ÜLKENİN GELECEĞİNE İPOTEK KOYDU
Terör belasıyla ülkenin geleceğine ipotek konulduğunu savunan Kurtulmuş, "Türkiye'nin her köşesinden şehit cenazeleri gelir, evlere ateş düşerdi. 1.5 yıldır şehit cenazeleri geliyor mu? Türkiye artık devlet aklını değiştirdi. Bu ülkede barış sağlayacak adımlar attı. 28 yılda 7 bin insanımız şehit olmuş, 32 bin insan ölmüş, köyler yakılmış, işkenceler yapılmış, devlete karşı her türlü suikastların içerisine girilmiş. Şimdi bunlar geride kalıyor. 28 yılda 2 trilyon dolar terör yüzünden kaybetmişiz" diye konuştu.
64 YILDA 5 DARBE OLDU
Türkiye'nin önünün hep darbelerle kesilmeye çalışıldığını savunan Numan Kurtulmuş, şöyle dedi:
"1950-2014 yılları arasında, 64 yılda, çok partili siyasi hayatımızda 5 darbe, bir sürü de darbe teşebbüsü ve muhtıra oldu. Türkiye'nin önü kesilmeye çalışıldı. Türkiye'nin 64 yıllık mücadelesinde, Ak Parti iktidarının 11 yıllık kararlı mücadelesi sonucu bugün askeri vesayet geride kaldı. Onun yerine başka vesayet kullanmaya çalışıyorlar. Bu memleket nasıl askeri vesayete müsaade etmedi ise yargı vesayetine, polis, birtakım seçkinlerin, işadamları sınıflarının, onlara da müsaade etmeyecektir. Türkiye'de milletin dediğinden başka hiçbir sözün geçerliliği olmayacaktır."
'5 ÜLKE, DÜNYADAKİ 195 ÜLKEYİ ESİR ALMIŞ VAZİYETTE'
Türkiye'nin bugün gelinen noktada fikirlerini dünyaya gür şekilde söylediğini anlatan Kurtulmuş, 5 ülkenin dünyadaki 195 ülkeyi esir aldığını kaydetti. Bu ülkelerin gücünün silahtan ve askeri güçten geldiğine işaret eden Kurtulmuş, "Eğer bu 5 ülke birden karar almazsa dünyada bir yere gelemezsiniz. Sırbistan'da, Ruanda'da, Suriye'de iç savaşlarda insanlar öldürülüyor. Birleşmiş Milletler Cemiyeti'nden ses yok. Bu zulümlere karşı çıkmak için gür bir sese ihtiyaç var. İşte o ses de Türkiye'nin sesidir" diye konuştu.
Kurtulmuş konuşmasının ardından partisine katılanlara rozet taktı.

HA(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)