TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Türkiye'de özellikle, Gezi olaylarından başlayan ve bugüne kadar hükümetin üzerine pek çok kanaldan, içeriden veya dışarıdan yoğun bir şekilde baskı uygulanmaya kalkındığını ancak vatandaşların bu oyuna gelmediğini söyledi.
Köksal, partisinin Kırıkkale İl binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim sürecinin hızlandığını söyledi. Köksal, bu seçimlerde, insanların sadece belediye başkanı, il genel meclisini seçmediklerini 5 yıl boyunca kendilerini yönetecek, görevlerini en iyi şekilde yaşanılır hale getirecek insanları seçeceklerini bildirdi. Belediye başkanlarının insanlarla ve yöreyle iç içe olduğunu ve yaptıkları eserlerle hatırlandıklarını ifade eden Köksal, şöyle dedi:
"Yerel seçimler önemli. Çok şükür biz iktidarda bu kadar üzerimize gelinmesine rağmen, Türkiye’de özellikle, gezi olaylarından başlayıp bugüne kadar hükümetimizin üzerine pek çok kanaldan, içeriden veya dışarıdan yoğun bir şekilde baskı uygulanmaya çalışındı. Bu kadar baskı uygulanmasına rağmen, vatandaşlarımız bu oyuna gelmedi. Bu oyunu gördü. Anketlerde AK Parti yine birinci parti ve açık ara birinci partiyiz. Halen yüzde 54’ün üzerinde oyumuz var. Bu da gösteriyor ki AK Parti dimdik ayakta. AK Parti’nin belediyeler konusunda ki bizim genel başkanımız, başbakanımız belediyeciliğin piri. Başbakanımızın, belediye başkalığı dönemine bakıldığında İstanbul’u nasıl alıp, neler yaptığını ve nasıl bıraktığını herkes biliyor."