ANKARA, () - AĞRI seçim sonuçlarının değişebileceğini söyleyen Çelik, "Ağrı'da, şu anda BDP sadece 10 oy ile AK Parti'nin önünde görünüyor. Dün akşam BDP'liler bizim arkadaşlarımıza çok ciddi şiddet uygulamışlar. Bu tavırlarını kınadığımı söylemek istiyorum. Ağrı'da gerekli incelemeler yapılır. Gerekirse birden fazla sayılır. Kim hak etmişse seçimi o kazanacaktır. Ağrı'daki sonuç değişebilir" dedi.
Twitter yasağının kalkabileceğini söyleyen Hüseyin Çelik, "Twitter veya Youtube Türkiye'de bir temsilcilik açarak veya avukatlarını, temsilcilerini buraya göndererek TİB'in veya BTK'nın gerektiği zamanlarda kendisine müracaat edebileceği ve bu müracaatları olması gereken makul sürelerde sonuçlandırılabileceği bir muhataplık sistemi oluşturabilirse derhal bu yasak kalkabilir. Aksi halde yasak devam eder" dedi.
'AĞRI'DAKİ SONUÇ DEĞİŞEBİLİR'
Seçim sonuçlarına ilişkin CNN Türk'te değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ağrı seçim sonuçlarının değişebileceğini söyleyerek, "Ağrı'da, şu anda BDP sadece 10 oy ile Ak Parti'nin önünde görünüyor. Dün akşam BDP'liler bizim arkadaşlarımıza çok ciddi şiddet uygulamışlar. Bu tavırlarını kınadığımı söylemek istiyorum. Ağrı'da gerekli incelemeler yapılır. Gerekirse birden fazla sayılır. Kim hak etmişse seçimi o kazanacaktır. Ağrı'daki sonuç değişebilir" dedi.
'İÇKİ ALAMIYORUM DEDİĞİNE ŞAHİT OLMADIM'
Hiç kimsenin hayat tarzına müdahale etmediklerini söyleyen Çelik, "Hiç kimsenin ben içki alamıyorum, evime götüremiyorum, içki içecek bir yer bulamıyorum dediğine şahit olmadım. Bu bir propagandadır" dedi.
'BİR 'CADI AVI' ASLA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'ın 'balkon' konuşmasını eleştirmesini değerlendirmesi istenen Çelik, "Yav hani sen benim başbakanımdın. Balkon konuşması yaptığınız zaman bana hiçbir şey yapma. Böyle bir şey olamaz. Kılıçdaroğlu, 'Başbakan, demokrasiyi tehdit etti' diyor. Aksine Başbakan 'demokrasinin standartlarını daha da ileri götüreceğiz' dedi. 'Hukuk için mücadele edeceğiz' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu bu seçimden de ders almışa benzemiyor. Bir 'cadı avı' asla söz konusu değildir. Sayın Kılıçdaroğlu, önümüzdeki maçlara bakacağız derse hiç olmazsa kendi tanbanına daha akılcı bir şey söylemiş olurdu. Yine suçlayıcı konuşmalarda bulundu. Muhalefet düşmanlık değildir" diye konuştu.
Çelik, "Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusu, sayın Başbakanın kendi takdiridir. 3 dönem kuralı da değişebilir" dedi.

(HT/SS)