Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ''Birileri akla, hayale gelmez şekilde Ak Parti'ye, onun başbakanına ve onun kadrolarına çamur atıyor. Çamur atanlar bilsinler ki o çamur suratlarına sıçrayacaktır, bunu unutmasınlar'' dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, seçim çalışmalarında bulunmak üzere Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerine geldi. İlk olarak Kulu Belediyesi tarafından yapılan tesislerin topla açılış törenine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada Kulu'nun Türk, Kürt ve Tatar'ın yan yana kardeşçe yaşadığı bir ilçe olduğunu ve Türkiye'nin özeti olduğunu kaydetti. İsim vermeden MHP ve BDP'yi eleştiren Çelik, şunları söyledi:
''Birisi Türkçü ırkçılık yapıyor, birisi Kürtçü ırkçılık yapıyor. Her türlü ırkçılık ayaklar altındadır. Biz insanımızı bizatihi birey olduğu için severiz. Bizi millet yapan 100 özelliğimiz varsa, 90'ı ortaktır. 5-10 farklı özelliğimizi ortaya çıkartarak, bu memleketin birlik ve düzenini bozan, kardeş kavgası yaratan, kan akmasanı yol açanlar, Allah indinde, millet nezdinde de sorumludurlar. Bunun hesabını hep birlikte sormamız lazım. Birisi bakıyorsunuz şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapıyor. Birisi Kürt çocukları üzerinden siyaset yapıyor. Başkalarının çocukları kanı üzerinden siyaset yapanlar siyasetçi değil, ancak canavar olabilirler.''
'ÇAMUR SURATLARINA SIÇRAYACAK'
Çelik, Ak Parti'nin üzerine çamur atıldığını öne sürerek, ''Birileri iftira üretiyor. Birileri de yalan söylüyor. Birileri akla, hayale gelmez şekilde Ak Parti'ye, onun başbakanına ve onun kadrolarına çamur atıyor. Çamur atanlar bilsinler ki o çamur suratlarına sıçrayacaktır, bunu unutmasınlar. Siyaseti kirletmeyelim'' diye konuştu.
'17 ARALIK OLMASAYDI NE SÖYLEYECEKTİNİZ?'
17 Aralık operasyonuyla ilgili ise Çelik, ''CHP, MHP ve BDP'nin değirmenine su taşıdınız. Bunların söyleyecek sözü yoktu. 17 Aralık olmasaydı, Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda ne söyleyecekti? Hadi Devlet Bahçeli memleketi böldünüz deyip, bizi hıyanet etmekle suçlayıp, İmralı şöyle, böyle diyecekti. Hadi o vaziyeti kurtaracaktı. Kılıçdaroğlu, sen ne söyleyecektin? Allah aşkına söyleyecek sözü yok. Eseri olmayanın yerinde yeller eser'' ifadelerini kullandı.
'BAŞBAKAN 12 YILDA 24 YIL YAŞLANDI'
Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yılda günün 24 saati Türkiye için koşuşturduğunu belirterek, 12 yılda 24 yıl yaşlandığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın diktatörlükle suçlandığını ifade eden Çelik, ''Allah aşkına, diktatörün yüzüne karşı ona diktatör diyebilir misiniz, oyarlar. Diktatöre, diktatör derseniz adamı oyar'' dedi.
Çelik, MHP'li bir bakanın Yüce Divan'da rüşvet ve yolsuzluktan yargılandığını ancak tüm MHP'lilere hırsız demediklerini kaydetti.
'BDP'NİN İKTİDAR ORTAĞI BİLE OLMASI DÜŞÜNÜLEMEZ'
Hüseyin Çelik, topla açılış töreninden sonra esnafı ziyaret etti. Daha sonra muhtarlarla bir araya gelen Çelik, ''Arkadaşlar, mahalli seçimler genel seçim gibidir. Demokrasi, mahalli seçimle başlar, mahalli yönetimle başlar. Bu bir bütündür. Burada 'x' partiden belediye başkanı seçtiniz. BDP'nin Türkiye'de iktidar olması, iktidar ortağı olması bile düşünülemez. Gerçekçi olacağız. Ankara'da ciddi destekleri olan, Ankara ile işbirliği içinde çalışacak insan lazım'' diye konuştu.

MKY,HD(İA/CK) (FOTOĞRAFLI)