BDP'LİLERDEN ÇELİK'E TEPKİ
Konya'da seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Gölyazı Beldesi'ni ziyaret etti. Yaklaşık 700 araçlık konvoyla parti seçim otobüsü içinde beldeye giriş yapan Hüseyin Çelik'e, yolun kenarında bekleyen yaklaşık 200 BDP'li zafer işareti yaparak, tepki gösterdi. 'PKK haktır, halk burada', 'Katil Erdoğan' sloganları atan grup, Gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın fotoğrafının bulunduğu döviz açtı. Bu sırada gruptan bazıları konvoydan geçen araçlara saldırmak istedi, jandarma önledi.
Hüseyin Çelik, otobüsle belde merkezine doğru ilerlerken, bu sırada Ak Parti tarafından basın mensuplarına tahsis edilen minibüste bulunan kameramanlar araçtan inip, protesto gösterisini çekmek istedi. Gruptan bazıları gazetecilerin üzerine yürüyüp, tekme ve yumruklarla saldırdı. Basın mensupları da minibüse binip uzaklaştı.
ÇELİK, SALDIRIYI KINADI
Belde meydanında yapılan mitingde konuşan Hüseyin Çelik, saldırıyı kınadı. Çelik, ''Her türlü kaba kuvvet, her türlü şiddet ayaklarımızın altındadır. Medeni insanlar, sözle anlaşırlar. Hayvanlar tokuşa tokuşa, insanlar konuşa konuşa anlaşırlar. Biz insan olduğumuza göre, biz birbirimize şiddet uygulamayacağız. Kaba kuvvet uygulamayacağız. Gelen misafire, basın mensubuna saldırmayacağız. Basın mensupları arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Çok az olan, azınlık bir grup da olsa, bu yapılan hareketi kınadığımı ifade etmek istiyorum. Biz gittiğimiz her yerde, seçimlerden bahsediyoruz. Demokrasi bayrağı var, rekabet olsun. Nezaketten mahrum bir rekabet olmasın. Yarış olsun ama barış içinde olsun. Barış içinde yarışacağız. Milletimizin iradesi kimden yana tecelli ederse sandıktan kim çıkarsa onu baş tacı bileceğiz'' dedi.
Çelik ve beraberindekiler mitingden sonra beldeden ayrıldı.

MKY- HD(İA/CK) (FOTOĞRAFLI)