AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, "Vizyonsuz, geleceğini görmeyen, öngörüsü olmayan muhalefet Türkiye'nin sorunudur" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, partisinin Sivas İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Mart Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere akşam saatlerinde karayolu ile kente geldi. İlk olarak Sivas Valiliği'ni ziyaret eden Erdem, 2 gün önce Sivas Valiliği görevine atanan Alim Barut'a yeni görevinde başarılar diledi. Vali Barut ile bir süre sohbet eden Erdem daha sonra Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan ve çok sayıda partili ile Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Erdem, Ak Parti hükümetininin çalışmalarından bahsederek partililerinin seçim sürecinde hummalı bir çalışma içerisine girmelerini istedi.

"TÜRKİYE'NİN TEMEL SORUNU, MUHALEFET"

Erdem konuşmasının devamında Türkiye'nin temel sorunun muhalefet olduğunu belirterek, "Seçim var, projeleri konuşuyoruz. Ama bugün muhalefetin seçime yönelik, ülkeye yönelik bir tane projesi var mı? Vizyonsuz, geleceğini görmeyen, öngörüsü olmayan muhalefet Türkiye'nin sorunudur. Gönül isterki, bizim projelerimizin önünü kesmek yerine daha mükemmel projeler ortaya koysunlar" dedi. Daha sonra 'Çözüm süreci'ne değinen Erdem, şunları söyledi:

"OPERASYONUN HEDEFİ 'ÇÖZÜM SÜRECİ'YDİ"

"Çözüm süreci hayata geçirildi. Ve şu anda da bütün engellemelere rağmen çokta kötü gitmiyor. Bir senedir insanlarımız terörden ölmüyor. Şehitlerimiz gelmiyor. Ama bundan rahatsız olanlar var. Yani bu kavganın devam etmesini isteyenler var. Bu kavga 30 yıldır sürüyor, bu kavgada 40 bin insanımızı kaybettik, bu kavgada yüzlerce milyar dolarımızı kaybettik. Bunlar hizmet olacaktı. Ama çarçur edildi. İşte birileri bu sürecin bitmesini istemiyor. Çünkü bu süreç devam ederse bu kaynaklar size hizmet olarak dönecek. 7 Şubat'ta bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Ne yaptılar, MİT operasyonu yaptılar. Niye MİT, niye Hakan Fidan? Çünkü bu çözüm sürecini koordine eden, organize eden O. Hedef çözüm sürecini bitirmekti. Terörü kulandılar, devlet teröristle pazarlık yapar mı diye geldiler. Ve Hakan Fidan'a karşı operasyon yapıldı."

"BU NESLİ TEST İLE TOST ARASINDA KAYBETTİK"

Meclis kapanmadan önce dersaneler konusunda alkışlanacak bir çalışma yaptıklarını belirten Erdem, "Bakın bu nesli biz heba ettik, test ile tost arasında kaybettik. Beslenmeyi tost ile yaptık, eğitimi test ile yaptık. Testin insana verdiği bir şey yok. Ve aklışlanacak bir şey yaptık. Meclis kapanmadan önce dershanelerle ilgili düzenlemeleri yaptık. Düşünen, yorumlayan, anlayan, algılayan yeni nesil isityoruz. Onunda yolu dershanelerden geçmiyor. Testlerden geçmiyor. Yeni eğitim anlayışından geçiyor" diye konuştu.

"AF OLMASAYDI KILIÇDAROĞLU İÇERİDEYDİ"

Erdem, yolsuzluk iddiları ile ilgili olarak, "Soygunun olduğu yerde bu kadar projeden bahsedebilir miyiz. Soygundan bahsedeyim ben size. Sayın Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü olduğunda yanlış hatırlamıyorsam görevi 186 bin lira karla almış. Ertesi yıl zarar ediyor. Sonraki yıl bıraktığında da 7.5 milyar TL'lik bir zarar ediyor. Oradan bir Kılıçdaroğlu geçtiği için SSK o gün, bugün Türk ekonomisinin kara deliğidir. Karla almış iflas etmiş, tek başarısı bu. Rahşan affı olmasaydı belki içerideydi" dedi.

GC(EA/SSA) (FOTOĞRAFLI)