AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 'AK Parti Erdoğan'dan sonra ne olur?' kaygılarının yersiz olduğunu söyleyerek, "Bu partide genel başkanlık yapacak çok sayıda arkadaşımız var" dedi.
Ekrem Erdem, Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan ile birlikte Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti. Erdem, özellikle Gazze'ye yapılan saldırılar, Suriye, Mısır ve Irak gibi Müslüman ülkelerdeki olaylar nedeniyle üzüntü içinde olduklarını, hükümet ve millet olarak buraların huzura kavuşması dileğinde olduklarını söyledi.
Ardından Ticaret ve Sanayi Odası'nı ve Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Ekrem Erdem, burada gazetecilerin sorusu üzerine AK Parti'nin gündeminde, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde partinin başına kimin geçeceğiyle ilgili bir gündemi olmadığını, tek gündem maddelerinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu söyledi. Erdem, şöyle konuştu:
"Tek gündemimiz, ilk turda Başbakanımızın inşallah Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini sağlamak. Yapılan kamuoyu araştırmalarında Cumhurbaşkanı adayımız yüzde 55-60 aralığında çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi netleştikten sonra Başbakanımızın istifa edip Cumhurbaşkanlığı yemini ettiği gün gündemimizin yeni maddesi kimin Başbakan olacağıdır."
AK Parti adayının milletvekilleri, delegeler, sivil toplum örgütlerinin kanaati alınarak belirlendiğini vurgulayan Erdem, "Diğer partiler istişareleri sözde yaptılar. Kafalarına bir ismi koymuşlar. Aday açıklanınca herkes şaşırdı. Bugün CHP'liler adayları açıklanınca şaşırdılar. MHP'liler bunu yaşadı mı yaşadı. AK Parti'liler bunu yaşamadı" dedi.
Erdem, "Başbakan Erdoğan olmadan AK Parti'nin oyu düşer mi?" şeklindeki soru üzerine de şöyle dedi:
"Hayır. AK Parti'nin böyle bir kaygısı yok. Yanlış nerede biliyor musunuz? Anavatan. Özal'dan sonra Anavatan bitti. Özal daha Anavatan'ın genel başkanı iken oyu 22.75'di. Bitişe gelmişti zaten. Ama AK Parti öyle değil. Özal farklı, Erdoğan farklı. Erdoğan'ın farkı; çok erken yaşta, genç yaşta, çocuk denilen yaşta siyasette aktif oluşu, teşkilatta aktif oluşu. Bugün Türkiye'nin en büyük teşkilatçısı Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti'nin çok güçlü bir teşkilat yapısı var. AK Parti kurumsaldır. 'AK Parti Erdoğan'dan sonra ne olur?' diye kaygı duyulmaz. Bu partide genel başkanlık yapacak çok sayıda arkadaşımız var. İstişareler yapılır. Karar verildikten sonra herkes o kararın arkasında sonuna kadar durur, hiç tereddütünüz olmasın. Bizim en büyük özelliğimiz Türkiye'nin değil dünyanın en büyük teşkilatı olmamızdır."
Erdem, daha sonra Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Genel Maden İşçileri Sendikası, AK Parti İl Başkanlığı ve Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği Şubesi'ni ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI