CUMHURBAŞKANLIĞI MEMURLUK MAKAMI DEĞİL

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Cumhurbaşkanlığı makamı hakkında konuşarak, "Hiç tereddüdününüz olmasın. Cumhurbaşkanlığı memurluk makamı değil, icra makamı. Orada oturan kişinin oturuşuna bağlı Türkiye çok farklı bir renk, çok farklı bir şekil alacaktır. Buna hiç şüpheniz olmasın" dedi.

Ak Parti Zonguldak İl Teşkilatı tarafından Dedeman Otel’de düzenlenen iftar programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan, Özcan Ulupınar ve partililer katıldı. İftarın ardından bir konuşma yapan Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı olacağını ve 28 Ağustos’ta millet adında Çankaya’ya oturacağını söyledi. Erdem, "10 Ağustos’ta ki seçim çok önemli. Vesayet rejimini tamamıyla kökten değiştirecek. Farklı bir Cumhurbaşkanlığı yapacak. Bakın teşkilat içinde zaman zaman konuşuluyor. Peki Cumhurbaşkanı olacak ta Başbakanlık ne olacak? Hiçbir şey olamaz. Başbakanımızın hayatı başarı. Cumhurbaşkanı olduğu zaman Türkiye çok farklı bir noktaya gelecek. Çünkü farklı bir Cumhurbaşkanlığını ortaya koyacak. 10 Ağustos’a fazla bir zaman kalmadı. Tarihi bir gün. Türkiye’nin önemli dönüm noktalarından biri olacak" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI MEMURLUK MAKAMI DEĞİL

Cumhurbaşkanını Milletvekilleri seçtiği dönemde halkın çok büyük sıkıntılarla karşılaştığını anlatan Erdem, "Meclisin etrafı askerlerle polislerle silahlarla tanklarla toplarla çevrilerek zaman zaman Cumhurbaşkanı seçtirdiler ama artık 71 milyona bunu yapma şansları yok. 71 milyon ne diyorsa, halk ne diyorsa o olacak. Artık elitlerin, seçkinlerin dediği değil, birilerinin dediği değil, Zonguldaklı ne diyorsa o olacak. Bütün imkansızlıklara rağmen bu ülkeye olan sevdamızla il, il dolaşarak bugünkü tabloyu hazırlamış olduk. Sizlerle birlikte daha iyisini yapacağız. Bu millet buna layık. 10 Ağustos’ta en iyi neticeyi bekliyoruz. Hiç tereddüdününüz olmasın. Cumhurbaşkanlığı memurluk makamı değil, icra makamı. Orada oturan kişinin oturuşuna bağlı Türkiye, çok farklı bir renk, çok farklı bir şekil alacaktır. Buna hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu.

ÇAĞDAŞ YOBAZLIKLARIN ZÜLMÜNE UĞRADIK

Türkiye’nin 81 iline üniversiteler yaptıklarını, başörtü sorunu dahil birçok sorunu çözdüklerini anlatan Erdem, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dağdaki çobanda fabrikadaki işçi de, mutfaktaki Ayşe hanım da isterse üniversiteyi bitirebilir. Bundan kim karlı çıkıyor. Türkiye karlı çıkıyor. Yıllarca çağdaşlık adına çağdaş yobazlıkların zulmüne uğradık. Ama Allah’a şükürler olsun bu engelleri kaldırdık. İnşallah Cumhurbaşkanı seçiminden sonra çok daha farklı bir netice alacağız. 10 Ağustos yeni bir bayram olacak. Önümüzde ne bayramı var? Ramazan. Başka ne bayramı var? Demokrasi bayramı. 10 Ağustos demokrasi bayramı. Hazır mıyız bu bayrama. Bu bayrama hazır olmak sebebe tenezzül etmektir. Hakkını verirsek Allah’ın izniyle o bayramı yaparız. Allah iki bayramımızı da hayırlı etsin."

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN-Cenk TOPCU/ZONGULDAK,()

FOTOĞRAFLI