AK Parti İstanbul milletvekili olan ve adı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Enver Yılmaz, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanlığı’na seçildi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, 20 yıl önce İstanbul’da kurulan Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkiye ve Ukrayna’nın üyesi olduğu KEİPA’da TBMM’den 9 parlamenterin başkanı olarak Türkiye’yi temsil edecek. KEİPA’da 12 ülkeden toplam 76 parlamenter yer alırken, ülke nüfusuna göre belirlenen üye sayısına göre Türkiye 9 üye ile temsil ediliyor. Meclis aritmetiği gereği KEİPA’da Enver Yılmaz'ın yanısıra AK Parti'den Necati Çetinkaya, Kemalettin Aydın, Zeyid Aslan, Adem Tatlı, CHP'den Uğur Bayraktutan ve Ali Rıza Öztürk, MHP'den Reşat Doğru ile ve BDP'den Altan Tan bulunuyor.
KEİPA’da gözlemci statüsü talep eden parlamentolararası kuruluşlara, Daimi Komite’nin rızası ve Genel Kurul’un onayı ile gözlemci statüsü verilebiliyor. Bu çerçevede Beyaz Rusya, Fransa, Mısır ve İsrail Parlamentoları, Batı Avrupa Birliği Asamblesi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı ve TÜRKPA gibi uluslararası örgütler KEİPA’da gözlemci statüsüne sahip bulunuyor.
BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR
Milletvekili Yılmaz, "Bu göreve bizleri layık gören Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile milletvekili arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.