AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Sözün sustuğu yerde neyin konuştuğunu sen benden daha iyi biliyorsun" sözlerine yanıt verdi. Ensarioğlu, "Başkalarının kanı üzerinden oy devşirenler, bugüne kadar siyaset devşirenler artık bu kanı sömürmeyi bıraksınlar. Kimse milletin kanı üzerinden hovardalık etmesin. Herkes haddini bilsin. Haddini bilmeyene de bu millet haddini bildirir" dedi.
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, demokratikleşme paketi ve çözüm sürecini değerlendirdi. Ensarioğlu, bir gazetecinin BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın Başbakan Erdoğan'a yönelik "Sözün sustuğu yerde neyin konuştuğunu sen benden daha iyi biliyorsun. Onu ben söylemeyeyim" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, herkesin konuştuğuna çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:
"Herkes konuştuğuna çok dikkat edecek. Başkalarının kanı üzerinden oy devşirenler, bugüne kadar siyaset devşirenler artık bu kanı sömürmeyi bıraksınlar. Türkiye'de barış için, bu kanın akmaması için, biz elimizi taşın altına koyduk, bir irade ortaya koyduk. Bu örgütün lideri de bu işin tarafı olan Abdullah Öcalan da aynı iradeyi gösterdi. O da barış için, Türkiye'de silahların susması için bir irade gösterdi. Önümüzde seçim var diye, kimse milletin kanı üzerinden hovardalık etmesin. Barış durursa insan ölür. Türkler ölür, Kürtler ölür. Kendisi ölmez herhalde. Kalkıp bunun tehdidini, bunun şantajını kimsenin yapmaya hakkı yok. Herkes haddini bilsin. Haddini bilmeyene de bu millet haddini bildirir. Kürtlerin kimlik hakkıysa, Kürtlerin demokratik hakkıysa, bu millet demokratik reformları ve bu hakları siyaseten biz temin etmek için, tanımak için, elimizden gelen her türlü gayreti, riski alıp çaba sarf ediyoruz. Onlar da buna hizmet etsinler. Aksini düşünen ve konuşana da bu millet sandıkta cevabını verir. Her zaman bunun rantını yiyemezler. Bunun tokadını da yerler. "