AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen HSYK kanun teklifiyle ilgili bugün birinci bölümün bitebileceğini söyledi. Elitaş, HSYK konusuyla ilgili sorunun kesin ve kalıcı çözümünün anayasa değişikliğinde olduğunu söyledi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisinin grup yönetim kurulu toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Elitaş yaptığı açıklamada, HSYK kanun teklifine ilişkin gelinen son aşamayı değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Elitaş, "Bugün bizim görüşmelerimiz göre TBMM'de birinci bölümün bitimine kadar çalışmalara devam edeceğiz. 22'nci madde Adalet Akademisi'yle ilgili maddeleri içeriyor. Birinci maddesi verilen bir önerge ile çıkarıldı. 23 ve 24'üncü madde birinci bölümün içerdiği maddeler. Birinci bölüm bitebilir. Bugünkü Genel Kurul çalışmalarında bakarız. Salı günü bu konuyla ilgili araştırmalar görüşmeler devam edebilir. Ama bu teklifin askıya alınması geri çekilmesi anlamına gelmemektedir. Bizim esas niyetimiz HSYK kanununun anayasal düzenlemeyle daha kalıcı bir halde olmasını arzu etmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız siyasi parti genel başkanları ile görüşme yaptı" dedi.
Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hala biz ısrarla söylüyoruz. Bu konunun kesin ve kalıcı çözümü anayasa değişikliği ile ilgilidir. Eğer ana muhalefet partisi anayasa değişikliği konusunda samimi davranış içinde bulunursa bizim yetkili arkadaşlarımız da görüşürler. Umarım ortak bir noktada birleşilip anayasa değişikliği ile bu sorun çözülmüş olur."

FK(SS)