AK Parti Adana Milletvekili Dr. Necdet Ünüvar, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla yapılan operasyonu ameliyata benzeterek, bir hastanın 3 operasyonu aynı anda kaldıramayacağını söyledi.
Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı, Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya, Ak Parti Adana Milletvekilleri; Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, parti yöneticileri ve üyeleri katıldı. Milletvekili Dr. Necdet Ünüvar, 17 Aralık'ta birbiri ile ilişkisi olmayan 3 operasyonun aynı anda yapıldığını bunları 3 ayrı ameliyata benzetti. Ünüvar şöyle konuştu:
"Birbiri ile ilişkisi olmayan 3 ayrı konu, aylarca soruşturması süren, hatta bittiği iddia edilen 3 ayrı operasyon sabahın 6'sında kamuoyuna bomba gibi düştü. Doktorlar, ameliyatlık birden çok durumunuz olursa, diyelim ki burnunuzda bir eğrilik, karaciğerinizde bir, diziniz de menüsküsle ilgili bir problem var. Doktorlara gidersiniz, 3'ü de ameliyat olmanızı söyler. Daha sonra anestezi uzmanı ile görüşürsünüz, onlar size şunu önerirler; Hasta için 3 ameliyatı da aynı anda çıkarmak cazip gelebilir. Ancak doktorlar, 'Sizin bünyeniz, 3 ayrı operasyonu kaldırmaz' diyerek, 3 operasyonu aynı anda yapmaz. Çünkü doktorlar hastanın geleceğinin sağlıklı olmasını düşünür. Ama bu operasyonu yapanlar, bir tanesi Halk Bankası, biri kentsel dönüşüm, diğeri de altın ihracatı ve vatandaşlık işleri ile ilgili 3 operasyonu aynı anda yaptılar. Türkiye'nin gündemi bir anda değişti. Sanki 10 yılı aşkın bir zamandır, bu ülkeyi bir yerden bir yere getiren bu iktidar değilmiş gibi. Hakikaten bir algı oluşturmaya çalıştılar. Aslında yapılan bir algı operasyonudur. Nitekim, daha sonra içeri alınan bir çok kişinin önemli bir kısmı dışarı çıktı. Ayrıca hiçbiri ile ilgili ortaya konmuş net bir, gerekçede yok."