TBMM'de yaptığı konuşmada, tartıştığı CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce için “Sen nereden gelmişsin Yalova’ya? Başka bir yerden, derenin öbür tarafından gelmişsin. Ben bu ülkenin Karadeniz’in en güzel yerlerinden gelmişim ve 40 yıllık da Yalovalıyım" sözleri tepki çeken Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, bugün seçim bölgesi Yalova'da, partililer tarafından karşılandı.
İstanbul'dan, feribotla Yalova'ya gelen Temel Coşkun'u Ak Parti Yalova İl Gençlik Kolları üyeleri karşıladı. Çiçek verilen Temel Coşkun yaptığı konuşmada, Yalova Milletvekili olan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, şehirlerini her zaman hırçın ve küfürle tanıttığını ileri sürdü. Kendisine verilen emanete duyduğu saygıdan dolayı, her zaman mütevazı olmaya çalıştığını belirten Temel Coşkun, "Ben, Yalova’yı ve sizin gibi güzel insanların yaşadığı bu kenti, güzellikleri ile anlatmaya çalıştım. Birileri nedense bundan rahatsız oldu. Ben Yalova’da yapılanları anlatmak ve yenilerini istemek için o gün TBMM kürsüsüne çıktım. Bu beyefendi bundan çok rahatsız oldu. Bana, 'Kendini Yalovalı hissetmiyorsun' diyerek hakarette bulundu" dedi.
Bu zamana kadar hiç bir dönemde, ötekileştirmede bulunmadığını ifade eden Temel Coşkun, kendi dünyasında, ırkçılık ve ayrımcılığa hiç bir zaman yer olmadığını anlattı.  Coşkun, "Ben Yalova’nın milletvekiliyim. Yalova’nın tapusunu cebinde zannedenler, Anadolu’dan gelen insanları yok saydılar. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bundan sonra suskunluğu bir kenara bırakıp bunlarla daha çetin bir mücadeleye girmemiz gerekiyor. Bundan sonra mücadelemiz yeni başladı. Sizlerle yolumuza devam edeceğiz" dedi.