AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta yaptığı konuşmasında kullandığı ve muhalefet parti milletvekillerinin tepki gösterdiği "Derenin öbür tarafı" sözleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Coşkun, "Küçümseme, ötekileştirme, yadırgama amacı taşımadım. Özür de dilerim ama özür dileyecek bir şey yapmadım" dedi.
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, geçtiğimiz hafta Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’yi eleştirerek, “12 yıldır milletvekili olduğunu söylersin. Bir defa sen nereden gelmişsen Yalova'ya bir başka yerden, derenin öbür tarafından gelmişsin, ben bu ülkenin Karadeniz'in en güzel yerlerinden gelmişim ve 40 yıllık da Yalovalıyımö demiş, İnce ve çok sayıda milletvekili bu sözlerin saygısızlık olduğunu belerterek tepki göstermişti.
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, bugün Batı Trakyalı olan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz hafta Genel Kurul'da, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin kendisine Yalovalı olmadığını söylediğini belirten Coşkun, "Bu ifade bana destek verenleri yok sayma anlamına geldiği için bende '40 yıllık Yalovalıyım, sen nereden geldin, derenin öbür tarafından' gibi avami bir cümle kullandım. Kastını aşan ve hemşehrilerimizi incitecek bir ifade hayatım boyunca kullanmadım. Bizim için suyun ötesi çok önemlidir. Biz el ele kol kola hizmet ediyoruz ama birileri bu cümleden hareketle kendi yaptıklarını, söylediklerini, hakaretlerini unutturarak bunu büyütmeye kalkıştı. Küçümseme, ötekileştirme, yadırgama amacı kesinlikle taşımadım. Evladı Fatihan'ın incinmesi benim incinmem demektir. Özürlük bir şey yapmadım ama özür dilemekten de imtina etmem. Biz bu ülkede ayrıştırmanın değil bütünleştirmenin yollarını aradık."
Bir gazetecinin özür dileyip dilemeyeceği yönündeki soruya Coşkun, "Özür de dilerim ama özür dileyecek bir şey yapmadım cevabını" verdi.

FK(SS)