ANKARA, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığından sonra istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya, "Her genel seçim, bir başbakanlık seçimidir? Başbakan, Başbakanlık seçimine, genel seçime gittiği zaman istifa ediyor mu? Hayır. Dünyada bir örneği var mı? Hayır. Ben seçime gidiyorum İsmet paşayım. 1946'da Celal Bayar ile aynı şartlarda yarışayım diye ben başbakanlıktan istifa ediyorum diye bir şey var mı Türkiye'de, 50'de var mı hayır. Sayın Başbakan da istifa etmeyecek. Boşuna kendinizi yormayın" diye yanıt verdi.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'ndan sonra AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Çelik, "Ben hayretler içerisindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları, bütün Cumhuriyet Halk Partililere bir haksızlık ve hakaret olarak değerlendiriyorum. "Yalancıdan, şaibeliden cumhurbaşkanı adayı olmaz" açıklamalar şeklinde devam ediyor. Demek ki siz yalancı, hırsız, şaibesiz olmayan birisini bulamadınız partiniz içinden. Yadırgıyorum. CHP'lilerin buna tepki göstermesi gerekiyor" dedi.
'DEMEK Kİ SİZ YALANCI HIRSIZ OLMAYAN BİRİSİNİ BULAMADINIZ PARTİNİZ İÇİNDEN'
AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yenileyen Çelik, "Cumhurbaşkanı adayımızı, halkımızın takdirine bırakıyor. Halkımıza emanet ediyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Çelik, "Ben hayretler içerisindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları, bütün Cumhuriyet Halk Partililere bir haksızlık ve hakaret olarak değerlendiriyorum. "Yalancıdan, şaibeliden cumhurbaşkanı adayı olmaz" açıklamalar şeklinde devam ediyor. Demek ki siz yalancı olmayan birisini bulamadınız partiniz içinden. "Hırsızdan olmaz" siz partiniz içinden bulamadınız mı böyle birisini. "Şaibesiz" birisini bulamadınız mı? Siyasetçileri ve siyaset kurumunu tezyif ettiğinizi bilmeniz gerekiyor. Yadırgıyorum. CHP'lilerin buna tepki göstermesi gerekiyor" diye konuştu.
"BAŞBAKAN DA İSTİFA ETMEYECEK BOŞUNA KENDİNİZİ YORMAYIN"
Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığından sonra istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya Çelik, "Her genel seçim, bir başbakanlık seçimidir? Başbakan, Başbakanlık seçimine, genel seçime gittiği zaman istifa ediyor mu? Hayır. Dünyada bir örneği var mı? Hayır. Ben seçime gidiyorum İsmet paşayım. 1946'da Celal Bayar ile aynı şartlarda yarışayım diye ben başbakanlıktan istifa ediyorum” diye bir şey var mı Türkiye'de 50'de var mı hayır. Sayın Başbakan da istifa etmeyecek. Boşuna kendinizi yormayın" diye yanıt verdi.