Ahmet KORKMAZ/ GÖLBAŞI,(Adıyaman),() - AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, son günlerde internette dolaşan ses kayıtlarıyla ilgili türlü türlü şantajlar yapıldığı yorumunu getirerek, "Tek derdi bu millet olan bir Başbakan var. Türlü türlü şantajlar yapılıyor. Kaset hileleri yapılıyor, başka tehditler yapılıyor. Ama sizden aldığımız destekle, dualarınızla dik durdu, eğilmedi" dedi.
Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, partisinin Gölbaşı İlçesi'ndeki, seçim irtibat ofisini ziyaret etti. Burada partilileri ile konuşan Aydın, daha sonra kürsüye çıkıp, kalabalığa seslendi. Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 28 Şubat 1997 sürecinde kurumlarda mescitlerin kapatıldığını ve başı örtülü kişilerin fişlendiğini söyledi. Başörtülü girdiği mecliste tepki gören Merve Kavakcı'yı hatırlatan Aydın, hükümetleri döneminde başörtüsünü serbest yaptıklarını ve şuanda mecliste başıörtülü milletvekillerinin bulunduğunu kaydetti.
Ahmet Aydın, geçmişteki sorunları aştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Bir ülkede bir çok dönemlerde milletin iradesi iktidar olduğu zaman bu iradeyi gasp etmeye çalışan çeşitli vesayet makamlar oldu. Zaman zaman belki asker oldu, zaman bürokrasi oldu. Bir zaman geldi belki; yargı eliyle bunu yapmaya çalıştılar. Farklı farklı vesilelerle sizin iradenize ipotek koymaya çalıştılar. Ondan da ötesi, birileri öyle bir zihniyet yetiştirmek istedi ki; tek parti dönemi dediğimiz zihniyet. Ne dedi? 'Sen farklı düşünemezsin benim gibi düşünüp, inanıp, benim gibi konuşacaksın' dedi. Malesef red, inkar asimilasyon politikalarını güttüler. Farklı politikalarla insanlarımızı ayrıştırdılar, bölüştürdüler. Biz kardeşlik olsun diyoruz. Biz herkes özgürce yaşasın diyoruz. Bakın daha 28 Şubat sürecinde bu ülke çok şey yaşadı. Kurumlarda mescidler kapatıldı, başı örtülü birinin bey bile çalıştığı zaman fişlendi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlayın, eşi kapalı birinin Cumhurbaşkanı olması olur mu? Dediler. 28 Şubat sürecinde mecliste o Merve Kavakçı hanımefendiye yapılanları hepiniz gördünüz değil mi? Ama sizlerden aldığımız destek ve güçle şimdi mecliste başı kapalı hanımefendilerimiz de var. Başı açıklar gibi, başı kapalı olanlarında doğal hakkı. Bizim öyle bir ayrıma ihtiyacımız yok, biz diyoruz ki; insan olsun yeter. Dili, dini, düşüncesi, etnik yapısı ne olursa olsun herkes kendini ifade edebilsin, inancını yaşayabilsin, özgür bir şekilde kültürünü yaşayabilsin, dilini konuşabilsin. İmam Hatip okullarımızı kapattılar, başı örtülü bacılarımızı kapılardan kovdular. Ama şimdi bu sorunları sizlerin duasıyla birlikte aşıyoruz."
TÜRLÜ TÜRLÜ ŞANTAJLAR YAPILIYOR
Son günlerde internette dolaşan ses kayıtlarıyla ilgili "türlü türlü, şantajlar yapılıyor" yorumunu yapan Ahmet Aydın, seçime hile karıştırmak için yapıldığını ifade etti. Ülkede ekonomik istikrarsizlık yaratmaya çalışıldığını kaydeden Aydın, şöyle konuştu: "Tek derdi bu millet olan bir Başbakan var. Türlü türlü şantajlar yapılıyor. Kaset hileleri yapılıyor, başka tehditler yapılıyor. Ama sizden aldığımız destekle, dualarınızla dik durdu, eğilmedi. 2000'e yakın bir soruşturma süreci, seçime yakın başlatıldı. Bu bir sene önce de başlatılabilirdi. Niye seçime yakın başlatıldı. Seçimlere hile karıştırmak, milletin iradesini gasp etmek için yapıldı. Türkiye’de kurumları karşı karşıya getirerek bir iç çatışma ve bununla birlikte siyasi istikrarsızlık yaratmaya çalışıyorlar. Ekonomik bir istikrarsızlık yaratmaya çalışıyorlar. Geleceğimizi çalmak istiyorlar. Ben dışarıdakileri anlıyorum ama içeridekileri gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bu önümüzde oynanan oyunları çok iyi görmemiz lazım. Bunu salt bir belediye seçimi olarak görmemek lazım, bu seçim, bu tercih bizim bundan sonraki süreçlerimizi de belirleyecek. Bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçim bu seçim. Ya eski Türkiye’ye devam edeceğiz, ya da yeni kalkınan, büyüyen bu ülkenin engellenmesi yolundaki tüm anti demokratik şeyleri, tüm engellemeleri ortadan kaldıracağız. Onun için dualarınız, destekleriniz çok önemli. Hepinize çok teşekkür ediyorum."

AK (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)