AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti’nin en büyük başarısının halkla olan bulaşması olduğunu belirterek, "Bizden sonra devlet, millettin efendisi değil, milletin hizmetkârı olmuştur" dedi.
Prof. Dr. Yasin Aktay, Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi’nde Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar’ın Sahil Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Aktay, belediye seçimlerinin yereldeki hizmet anlamına geldiğini belirterek, belediyelerin devletin vatandaşla bire bir buluştuğu yer olduğunu söyledi. AK Parti’nin bugüne kadar ki en büyük başarısının yerelde halka bütünleşmesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aktay, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında belediye başkanı seçildiği andan itibaren Türkiye’de millet belediyecilik görmüştür. Türkiye’de 1994 yılını milat olarak kabul edersek, belediyecilik, hizmet AK Parti’nin geçmişinde en önemli kariyerdir aynı zamanda. Çünkü biz millete efendi olmaya değil, millete hizmetkâr olmayı kendimize kimlik olarak belirledik. Bize kadar Türkiye’yi yöneten insanlar kendilerini adeta bu dünyaya, ülkeye efendi olarak görüyorlardı. Bizden sonra bu anlayış değişmiştir. Bizden sonra devlet, millettin efendisi değil, milletin hizmetkârı olmuştur. Biz millete hizmet ettikçe Allah bize yardımlarını hiçbir zaman esirgememiştir. Millette hizmet ettikçe Allah muvaffakiyeti daha fazla vermiştir" dedi.
2002 yılından beri AK Parti iktidarını ve Başbakan Erdoğan’ı durdurmak için ak la karının seçildiğini, binbir türlü hile ve tuzak kurmaktan geri durulmadığını ifade eden Prof. Dr. Aktay, şöyle devam etti:
"Bunları artık saymıyoruz; Sarıkızı, Ayışığı’nı, Ergenekon’u, 2007 yılındaki o cumhuriyet mitinglerini, o esnada yapılan 367 krizlerini, 27 Nisan bildirisini. Bunların her birisi ayrı ayrı darbe teşebbüsüydü. En son bir darbe teşebbüsünü Gezi hadiselerinde planlamak istediler ama Allah’ın izniyle halkımızın sağduyusu yine galip geldi ve bunun hedefinin ne olduğunu, çok net bir şekilde gördüğünü ilan etti."
Prof. Dr. Aktay, 17 Aralık operasyonunu da değerlendirerek, "En son 17 Aralık’ta seçimlere ne güzel gidiyorduk ve seçimlerde ilk defa dedik ki sadece hizmetler konuşsun. Sadece ne yaptıklarımız, icraatlarımız konuşsun. Biz icraatlarımızı anlatmak istediğimiz zaman, hizmetlerimizi yapmak istediğimiz zaman emin olun zaman yetmez, vakit yetmez, insanın gücü yetmez. Allah’a çok şükür yaptığımız hizmetlere bakıldığı zaman, karayollarına bakınız; 17 bin 500 kilometre duble yol. Allah’a çok şükür bakınız sağlık sektörüne, artık herhangi bir hastaneye gittiğiniz zaman Avrupa’da olduğundan daha iyi. Eskiden Avrupa’da olanı özlüyorduk. Ah diyorduk, keşke Türkiye’de de böyle şeyler olsa. Bugün emin olunuz Avrupa’dakinden çok daha kaliteli sağlık hizmeti alıyoruz. Bugünlerde yolsuzluk edebiyatı yapılıyor ya. Millet daha yolsuzluk görmemiş. Yaşı 20 olan insanlar maalesef CHP’nin veyahut da o zamanki sosyal demokrat belediyeciliğin Türkiye’yi nereye getirmiş olduğunu, nasıl hizmetsizlik anlayışını vermiş olduğunu, kazandırmış olduğunu çok net bir biçimde hatırlamıyorlar" dedi.
Konuşmanın ardından Prof. Dr. Aktay, Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar ve AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Hakan Varış seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Prof. Dr. Aktay ve partililer Atatürk Caddesi’nde yürüyüş yaptı.