AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, seçilmesi halinde yapacağı 763 projenin tanımını yaptı. Güvenç, "20'nci Zırhlı Tugay'ın yerine bir sunni bir gölet oluşturup, İskenderun’dan, Mersin’den buraya yüzen deniz uçaklarıyla turist taşıyacağız" dedi.
AK Parti İl Teşkilatı tarafından Mehmet Akif İnan Kültür Salonu'nda düzenlenen proje tanıtımına; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti milletvekilleri Kasım Gülpınar, Emin Önen ve Mehmet Akyürek, belediye başkan adayları ve partililer katıldı. İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan program, slayt eşliğinde proje tanıtımıyla devam etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gecede yaptığı konuşmada 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutlayarak, şöyle dedi:
"99 yıl önce büyük bir destan yazıldı. Çanakkale’de bu destanda milletin namusun çiğnetmediler. Bu destanı yazanlar ezanı dindirmediler. Bu destanı yazanlar bayrağımızı indirmediler. Bu ülke için her ocaktan bir şehit, her bahçeden bir gül soldu. Ecdadımız Çanakkale’de Yemen’de ve Sarıkamış’ta yan yana yatıyor. Mezar taşlarına baktığımız zaman farklı ırklardan olsa da bu aziz milletin bir evladı olarak, bu bayrak altında bizlere özel mesaj veriyor. Diyor ki; ey Şanlıurfalı eş hele şu dağların üstündeki karı, ot değil, onlar dedenin saçları."
Yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Bakan Çelik, "Eski alışkanlıklardan vazgeçmek zor, yenilere adapte olmak zor, bu yönüyle Celalettin beyin işi zor, ama zor dememize bakmayın, biz uykumuz terk ederiz, söz verdiklerimizden vazgeçmeyiz" diye konuştu.
Bakan Çelik’in konuşması ardından sahneye çıkan Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’ya deniz uçağı ile Urfaland yapacaklarının müjdesini verdi. Seçilmesi durumunda 5 yıllık süre içerisinde ekonomi, ulaşım, yeşil çevre, kentsel proje, sosyal kültürel, sağlık projelerini ele aldıklarını ifade eden Güvenç şunları söyledi:
"Halen 20'nci Mekanize Zırhlı Tugay olarak kullanılan 4 bin 200 dekar alanda, Tugayın şehir dışına taşınması ile kent parkı olarak hizmet verecek, içinde bulundurduğu fonksiyonlarıyla sadece Şanlıurfalılar'a değil, dünya insanlarına kapılarını açacak. Ortadoğu’nun en büyük botanik parkı burada yer alacak. Kent parkı içinde eğlence alanı, spor tesisleri yer alacak. Dünyadaki parkların 3 katı büyüklüğündeki bu parkın içerisinde Çavşak deresi geçiyor. Devasa bir park Allah izin verirse orada bir gölet oluşturarak, İskenderun’dan, Mersin’den buraya yüzen deniz uçaklarıyla turist taşıyacağız. Bize lütfen hayalci demeyin Şanlıurfa bu vizyonu hakkediyor. Bir başka büyük projemiz sayın Faruk Çelik’indir. Fikir babası kendisidir neden Ortadoğu’nun gezip eğleneceği bir Urfaland yapılmasını bize önerdi. Yaptığımız araştırmalarda Bozova’da Çatak Mevkii'nde 2 bin dekar araziye tüm bölgede ses getirecek bir merkezi Şanlıurfa’ya kuracağız."

(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)