KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü İlçesi'nde, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Kara ile kurucu üye Hacı Bağcı, istifa ederek CHP'ye katıldı.

AK Parti’den Ekinözü Belediye Meclis üyeliği için adayı adayı olan Abdulkadir Kara’nın geçen hafta istifa ederek, CHP’den meclis üyeliği için aday olmasının ardından AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı olan kardeşi Ömer Kara da, kurucu yönetim kurulu üyesi Hacı Bağcı ile birlikte AK Parti’den istifa etti. CHP’ye katılan Ömer Kara ile Hacı Bağcı, istifa gerekçelerini 17 Aralık operasyonu sonrasında AK Parti’nin tutumu olarak açıkladı.

Ömer Kara, çocuklarına haram yedirmemek için AK Parti’den istifa ettiğini belirterek, "Şu an Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa etmiş buluyorum, kamuoyuna saygıyla duyuruyorum. Bu zamana kadar yapılanlardan çok rahatsız oldum. Ondan dolayı çocuklarıma haram yedirmemek için AK Parti’nde, yönetim kurulu üyeliğinden ve normal üyeliğimden istifa ediyorum. Siyasi hayatımı, çevremle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde yapacağım" dedi.

Hacı Bağcı ise AK Parti’nin tutum ve davranışlarının kendisini rencide ettiğini savunarak, "Ben AK Parti kurucu üyesiyim. O günden bugüne kadar da partimde çeşitli kademelerinde görev yaptım. Ancak 17 Aralık’tan sonraki AK Parti’nin tutum ve davranışları ve Gülen hareketine yapılan haksızlık ve hatalar beni rencide etti, yüreğimi yaraladı. Onun için AK Parti’den istifa ediyorum, CHP’ye katıldım" diye konuştu.

Kara ve Bağcı, istifalarını açıkladıktan sonra CHP İlçe Başkanlığı’na giderek üye oldu.

MY (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)