AK Parti MYK'sında disiplin kuruluna sevk edilen 3 vekilden biri olan Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, yaptığı basın açıklamasında partisinden istifa ettiğini açıkladı. Özdalga, "Yaşananları devlet ve rejim krizi olarak görüyorum. Cumhurbaşkanımızın bir müdahalesine gerek kalmadan, alınan kararlarda daha doğru bir istikamete gidilmesini temenni ediyorum" dedi.
'POLİS TEŞKİLATI DOĞRAMA MAKİNASINDAN GEÇMEKTEDİR'
Özdalga, "Polis teşkilatı maalesef doğrama makinasından geçmektedir. Yargıya müdahale edilmektedir. Yolsuzlukların üstü örtülmeye çalışıldığı açıkça görülmektedir. Eğer devlet dışından başka yerlerden talimat alarak hareket edenler varsa, onlara elbette müsamaha gösterilemez. Böyle bir şey öne sürülerek yolsuzluk iddialarının üstünü örtmek için yapılanlar da hiçbir şekilde savunulamaz. Gidilen yol yanlış. Bu yoldan Türkiye'nin bir an önce dönmesi gerekir" dedi.
'YARGIDA KRİZ YOK, MÜDAHALE VAR'
Adli Kolluk Yönetmeliği Danıştay tarafından iptal edilmesine değinen Özdalga, "Adli Kolluk Yönetmeliği Danıştay tarafından iptal edilmiş. Benim önerim şu olacaktı: Danıştay kararı beklenmeden bu yönetmelik yürürlükten kaldırılmalı yönündeydi. Bunun benzeri bir yönetmeliği yürürlüğe koyma yoluna gidilmemelidir. Yönetmelik, soruşturmanın gizliliğini fiilen ortan kaldırmıştı. Yargıya müdahaleden vazgeçilmelidir. Yargıda kriz yok. Yargıya müdahale var" diye konuştu.
'TEMENNİM CUMHURBAŞKANIMIZIN MÜDAHALESİNE GEREK KALMAZ'
Disiplin kuruluna sevk edilmeden önce Türkiye gündemine ilişkin ciddi endişeleri olduğunu belirten Özdalga, "Yaşananları devlet ve rejim krizi olarak görüyorum. Cumhurbaşkanımızın bir müdahalesine gerek kalmadan, alınan kararlarda daha doğru bir istikamete gidilmesini temenni ediyorum. Bu gidişin, demokratik rejim içinde sürmesi mümkün değil. Yaşayarak göreceğiz neler olacağını" dedi.

(SS)