Ferhat ATACAN/ÖZALP (Van), () - VAN'ın Saray İlçesi'de geçen hafta partisinden istifa eden Ak Partili Belediye Başkanı Ünal Özarslaner düzenlenen törenle BDP'ye katıldı.   
İlçede 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) seçilen tek Belediye Başkanı olan, partisinin ilgi göstermediğini öne sürerek 2 yıl önce AK Parti'ye geçen Özarslaner, geçen hafta buradan da istifa etti. AK Parti'den istifa eden Özarslaner, düzenlenen törenle BDP'ye geçti. BDP Seçim bürosunda, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van İl  Başkanı Musa İtah, ilçe belediye başkan adayları ve partililerin katıldığı törenle BDP rozeti takılan, Özarslaner, 'Evine hoş geldin' pankartlarıyla karşılandı. Özarslaner, şöyle dedi:
"Evimize dönmenin heyecanını yaşıyoruz. Bizleri evimize kabul eden büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bugün birliktelik günüdür. Artık hiç kimse birlik ve beraberliğini sağlayan Kürt Halkını kandıramayacak. Bizler artık kendi kendimizi yöneterek başarıya ulaşacağız."
Yapılan konuşmaların ardından Özarsaner'e BDP rozeti takıldıktan sonra toplu halde belediye binasına geçen Gür ve beraberindekiler makam odasında kendilerini ağırlayan Özarslaner ile bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

FA(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)