AK Parti, Hakkari il merkezi ve ilçelerde Belediye Başkan aday adayları için ön seçim yaptı. Toplam 410 delegenin oy kullandığı ön seçim sonuçları AK Parti Genel Merkezi tarafından açıklanacak.
Atatürk Kültür Merkezi’nde AK Parti aday adayları için ön seçim yaptı. Ön seçim çalışmalarına AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Nurcan Dalbudak, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Samet Özdemir, Kadın Kolları (MKYK) üyesi Berat Özlem Çopur, AK Parti Hakkari İl Başkanı A. Mutallip Özbek, AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Ahmet Uçar delegeler ve aday adayları katıldı.
İl ve ilçelerdeki aday adaylarının belirlenmesi için kurulan sandıklarda yaklaşık 410 delege oy kullandı. Delegelerin kullandığı oylarla aday adaylarının kimler seçileceğinin  AK Parti Genel Merkezi tarafından belirleneceği belirtildi. AK Parti Hakkari aday adaylarının Metin Tekin ve Tahsin Demir, Çukurca İlçesi'nden Mustafa Turan ve Zeynel Yeşil, Yüksekova ilçesinden Namık Ereli, Şemdinli ilçesinden ise Fikri Akgül ve Muhsin Kaya olduğu belirtildi.