MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Ak Parti'den belediye başkan aday adayı olan Karaçulha Belde Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, aday adaylığını geri çektiğini ve partiden istifa ettiğini açıkladı. MHP'den istifa ettikten sonra AK Parti'ye geçmek için başvuran Çaylı, "AK Parti'de beni kullandılar. Bu saatten sonra Başbakan gelip elimi kaldırsa bile AK Parti'den aday değilim" dedi.
Fethiye'nin Karaçulha Beldesi'nde 3 Şubat'ta düzenlenen deve güreşlerinde bindiği deveden düşerek gündeme gelen Yusuf Çaylı, 26 Ekim'de AK Parti'den Fethiye Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Açıklamasından 1 gün sonra 27 Ekim'de Çaylı, makam otomobiliyle çarptığı Rabia ve Mehmet Boyacı çiftinin ölümüne yol açtığı gerekçesiyle tutuklandı. 37 gün Fethiye Cezaevi'nde kaldıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yusuf Çaylı, bugün Ak Parti Fethiye Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu çektiğini açıkladı.
"BİZ YÖRÜK ADAMIZ, KENDİMİZİ KULLANDIRMAYIZ"
MHP'den 2011 yılında istifa ederek Ak Parti'ye geçmek için başvurduğunu belirten Çaylı, 2 yıl boyunca Ak Parti'ye gönül verdiğini söyledi. Ak Partili milletvekilleri ve parti yönetiminin kendisini anlamadığını kaydeden Başkan Çaylı, "Bundan böyle Ak Parti camiasında yer almayacağım. Ak Parti'de beni kullandılar. Yörük adamız, biz kendimizi kullandırmayız. Bu saatten sonra Başbakan gelip elimi kaldırsa bile Ak Parti'den aday değilim" dedi.
"HAFTADA BİR BAŞKAN DEĞİŞİYOR, MUHATAP YOK"
Muğla ve Fethiye'deki Ak Parti örgütlerine de eleştiriler yönelten Çaylı, "Seçim kapının ağzına gelmiş, hala Fethiye ilçe yönetimi genel merkez tarafından onaylanmamış. Haftada bir ilçe başkanı değişiyor. İlde ve ilçede parti teşkilatı yok. Muhatap bulamıyorsunuz. Fethiye'de kadın kolları başkanının istifa ettiği söyleniyor. Bu teşkilatla nasıl seçime gidilir?" diye konuştu.
İstifasının yürütülen yolsuzluk operasyonuyla ilgisi olmadığını belirten Yusuf Çaylı, "Başka bir partiye geçmek gibi bir düşüncem yok. Beni destekleyenlerle görüşüp ortak karar alarak, yoluma devam edeceğim" dedi. Çaylı, aday adaylığını geri çektikten sonra Ak Parti'den de istifa etti.