AK Parti ve Saadet Partisi yerel seçimlerin son mitingini, 28 Mart Cuma günü Konya'da yapacak. İki partinin mitinglerini Hükümet Meydanı'nda mı yoksa yeni oluşturulan ve daha geniş olan Yeni Şehir Meydanı'nda mı yapılacağını İl Seçim Kurulu kurayla belirleyecek.
Türkiye genelinde siyasi partiler 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalarını hızlandırırken, parti genel başkanlarının yapacakları son miting tarihleri de belli olmaya başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son mitingini 28 Mart Cuma günü Konya'da yapacağı öğrenilirken, Saadet Partisi'nin de aynı gün miting yapmak için müracaatta bulunduğu öğrenildi. AK Parti ve Saadet Partisi'nin aynı gün miting yapacakları için yer tahsisi noktasında kura çekecekleri belirtildi. İl Seçim Kurulu'nun miting alanı olarak tespit edilen Hükümet Meydanı ve Yeni Şehir Meydanı'nı hangi partiye tahsis edileceğini belirlemek için kura çekeceği öğrenildi.
SP İl Başkan Yardımcısı Ali Mücevher, yaklaşan yerel seçimler öncesi Genel Başkanları Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın son mitingini Konya'da yapması için 4 ay öncesinden il seçim kuruluna müracaatta bulunduklarını hatırlattı. Aynı gün AK Parti'nin de mitingi olduğu için yer tahsisi için İl Seçim Kurulu'nun belirleyici olacağını ifade eden Mücevher, "Konya'da mitinglerin yapılacağı yer olarak Hükümet Meydanı ve Yeni Şehir Meydanı bulunuyor. Mitingler buralarda gerçekleştiriliyor. İl Seçim Kurulu kura çekerek hangi partinin nerede miting yapacağını belirleyecek" dedi.

MKY(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)