AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır,  kendi adına Halk Bankası Düzce Şubesi'ne bir kişinin güvenlik görevlisi olarak alınması için 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında cezaevinde bulunan Genel Müdür Süleyman Aslan'a  3 Şubat günü çekilen faksla ilgili açıklama yaptı. Yazıyı sekreterinin hazırlayıp kaşesini basarak çektiğini belirten Osman Çakır, "İş takipçiliği sıfatı eğer bana yakıştırılmaya çalışılıyorsa ben halkımın, seçmenimin işinin takipçisiyim" dedi.
Milletvekili Osman Çakır adına, tutuklu olmasına karşın Halk Bankası'nın internet sitesinde Genel Müdür görünen Süleyman Aslan'a, geçen pazartesi günü gönderilen faksta, "Sayın Genel Müdürüm, ilişikte özgeçmişi sunulan ..... .....'nın Düzce Halk Bankası Şubesi'nde güvenlik görevlisi olarak alınması hususunda ilginizi rica eder, başarılarınızın devamını dilerim" ifadeleri yer aldı. Bunun basında yer alması üzerine Ak Parti Milletvekili Osman Çakır yazılı açıklama yaptı. Faksın, CHP'nin İzmir Kınık İlçe Başkanlığı'na da gönderildiği iddialarını yalanlayan Osman Çakır'ın yazılı açıklaması şöyle:
"Bilindiği gibi seçim bölgelerinden milletvekillerine günde onlarca talep geliyor. Gelen bir talep üzerine sekreterim yazıyı hazırlayıp imza kaşemi kullanıyor. 12 milletvekilinin ortak kullandığı faks makinesinden faks çekiliyor. Bu faks makinesinden 3 şubat tarihinde İzmir'e faks çekilmediği tespit edilmiştir. Bu faksın İzmir Kiraz İlçesi CHP teşkilatına kimin nereden çektiğini de öğrendiğimizde kamuoyuna bilgi verilecektir. Milletvekili iş takipçiliği mi yapıyor? Seçim bölgemden veya başka yerlerden gelen doğru tüm taleplerin karşılanmasını insanlar bizden bekliyor. İş takipçiliği sıfatı eğer bana yakıştırılmaya çalışılıyorsa ben halkımın, seçmenimin işinin takipçisiyim. Uygun talepleri uygun bir dille her zaman gerekli yerlere bildirmeye de devam edeceğim."