AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Demir'in yerine parti genel merkezi tarafından atanan Mürsel Akçay, görevine başladı. Akçay, eski il başkanı Mehmet Demir ve yönetimine teşekkür etti.
Basın toplantısı yapan Akçay, hizmet yarışında bayrağı kendilerinin devraldığını öncelikle il yönetimini oluşturucaklarını söyledi. Akçay, şöyle konuştu:
"Fikir üreten, yenilikçi, genç ve dinamik bir il yönetimi oluşturmak istiyoruz. Bir hafta içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Devamında ise, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve hemen ardından genel seçimlerimiz var. Onlara bütün gücümüzle hazırlanacağız. Ülkemizde cumhurbaşkanlığı seçimleri bir dönüm noktası olacak. İlk hedefimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek oyla galip çıkmak. Yeni yönetim olarak birleştirici olacağız, gönül kırgınlıklarını ortadan kaldıracağız."
Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Saygılı ise, il başkanlığı atama sürecinin parti ilkelerine yakışır bir şekilde geçtiğini vurguladı. Akçay'a görevinde başarı dileyen Saygılı, şöyle dedi:
"Burada görev değişimi var. Esas olan davadır. Şahıslar gelip geçicidir. İnancımız, davanın devamı üzerinedir. Bizler siyaseti görev olarak görenlerdeniz. Siyasetin her zaman verme yeri olduğunu bilenlerdeniz. Tüm AK Parti ailesi olarak tek amacımız var; siyaseti öncelikle Allah rızasını, sonra da değerli halkın takdirini kazanmak için yaparız. Buralar birer görev yeridir. Makam- mevki değildir. Yeni başkanımızda bu görev bilinci olduğuna kefilim. Hassas bir dönemdeyiz. Önümüzde iki seçim var. Yeni başkanımıza ve bizlere çok büyük işler düşüyor. Çok hızlı bir maraton var önümüzde. Ülkemiz ve partimizin geleceği için gayretimiz biraz daha fazla olacak."
Bir süre önce Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı görevinden istifa ederken basın toplantısı yapan Mehmet Demir'in şöyle demişti:
"Teşkilat ilkelerine, parti tüzük ve iç yönetmeliğine uygun ve uyumlu çalıştığımızı düşündüğümüz partideki il başkanlığı görevinden görünen lüzum üzerine istifa ettim. Güç yerinde kullanılırsa adil olur. Aksi halde zulüm olur. Partimize koşulsuz hizmet eden ve bu teşkilata reva görülen bu zulmün sahiplerini de Allah'a havale ediyorum."

FOTOĞRAFLI