UŞAK'ta, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılan İl Başkanı Basri Yıldırım, muhalefet partileri ile gösterdikleri Cumhurbaşkanı Adayı Ekmededdin İhsanoğlu'nu eleştirdi. Yıldırım, "30 Mart seçimlerinde birleşen CHP, MHP ve paralelciler 10 Ağustos'tan sonra da birleşerek bir parti kurmalı ve genel başkan olarak Ekmel beyi yapmalıdır" dedi.
AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Ağustos ayı toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan ve partililer katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeni Türkiye ve yeni Uşak için önemli bir mesafe katedileceğini söyleyen İl Başkanı Basri Yıldırım, şöyle konuştu:
"Yeni Türkiye idealini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bunun için önümüzde çok önemli bir fırsat var. 10 Ağustos Pazar günü yepyeni bir sayfa açacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, seçimle göreve gelerek yeni bir çığır açacak. Yeni Türkiye dünyaya söz söyleyen, dünya ölçeğinde hareket eden bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye, bilgisi, üretimi ve yönetimi ile lider bir Türkiye'dir" dedi. Seçim sonucunun şimdiden belli olduğunu öne süren İl Başkanı Basri Yıldırım, "Bizler AK Parti Uşak İl ve İlçe Teşkilatları olarak seçimlere hazırız. 12'nci Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan olacağını çok iyi biliyoruz. 30 Mart seçimlerinde birleşen CHP, MHP ve paralelciler 10 Ağustos'tan sonra da birleşerek bir parti kurmalı ve genel başkan olarak Ekmel beyi yapmalıdır. Buradan iddia ediyorum ki Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu süresinde bir gün herkes AK Partili olacaktır."
İSTİKLAL MARŞI GÖNDERMESİ
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 10 Ağustos'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferinin ilan edileceğini savundu. 'Çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'na gönderme yapan Cahan, "Allah bir daha bu ülkeye İstiklal Marşı yazdırmasın' diyen ve bu vatanı canı gönülden seven Mehmet Akif Ersoy'un eserini bilmeyen bir adayın Cumhurbaşkanı olmasını içimize sindiremeyiz. Halkın en önemli değerlerinden biri olan İstiklal Marşı'nı bilmeyen bir adaya, feraseti yüksek olan milletimiz oy vermez. Bizler bu seçimde Başbakanımıza en büyük desteği vereceğiz ve seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI