Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM'de kabul edilmesiyle ilgili, "Terör sorununu sona erdirmek ve orada halkların kardeşliğini, barış ve sükuneti sağlamak amacıyla 2 yıl kadar önce başlatılan 'Çözüm Süreci', yasayla birlikte ete kemiğe büründürüldü ve somut adımlar atılmaya başlandı" dedi.
Metin Doğan, yasanın Cumhurbaşkanı tarafından da onanıp Resmi gazetede yayımlanmasıyla terör sorununun tamamen bitirilmesini arzuladıklarını belirterek şunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin son 30 yılına damga vuran en önemli sorunu terör sorunudur. Terör sorununu sona erdirmek ve orada halkların kardeşliğini, barış ve sükuneti sağlamak amacıyla 2 yıl kadar önce başlatılan 'Çözüm Süreci' yasayla birlikte ete kemiğe büründürüldü ve somut adımlar atılmaya başlandı. Tasarı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilerek yasalaştı. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da onandığı takdirde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek."
"SİLAHLI KADROLARIN TASFİYESİ İÇİN DÜZENLEMELER VAR"
Doğan, ilgili kişilerin terör kanadıyla oturup görüşülmeden sorunun çözülmesinin mümkün olmayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çözüm paketine baktığımızda 2 aşama görüyoruz. Birincisi dağdan ineceklerin topluma kazandırılması, onların rehabilitasyonu ve terör örgütünün silahlı kadrolarının tasfiyesi için yapılan düzenlemeler var. İkinci düzenleme ise bu 'Çözüm Süreci'nde diyalogları, müzakereleri yürütecek kişilerin hukuki, cezai ve idari sorumluluğunu ortada kaldıracak düzenlemeler. Tabi mevcut hukuk sistemimize göre bir kişinin terör örgütüyle görüşmesi konumu ve vasfı ne olursa olsun tamamen suç. Ama realite şudur ki; terör örgütüyle oturup görüşmeden bir şekilde devletin istihbari ajanları, dış ilişkilerdeki bürokratları veya güvenlik bürokratları aracılığıyla bir takım görüşmeler, müzakereler yapılmadan da bu sorunun çözülmesi mümkün değil. Bu müzakereleri yapacak kişilerin mevcut hukuk sistemi açısından rahatlatılması amacıyla da ikinci kısım düzenlemeler yapılarak da bunların cezai, hukuki ve idari sorumlulukları kaldırılmıştır."
Doğan, olumlu ve önemli gördükleri sürecin tamamlanmasıyla Türkiye'nin ekonomik ve siyasi büyümesi ile nüfuz alanının genişlemesinin önünde hiçbir küresel güç ve odağın duramayacağı kanaatinde olduğunu sözlerini ekledi.

FOTOĞRAFLI