AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, "17 Aralık'tan bu zamana yaşanan süreç tamamen suni; hiçbir şekilde hırsızı yolsuzu yakalamaya yönelik değil, milletin iradesini 30 Mart'ta etkilemeye yönelik bir algı operasyonudur" dedi.
Fatih Mehmet Erkoç'un Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesinin ardından İl Başkanlığına seçilen Metin Doğan, yeni yönetim kurulu üyeleri ve belediye başkan adaylarıyla birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Kervanhan'da düzenlenen tanışma toplantısına, Kahramanmaraş Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti'nin belediye başkan adayları ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, 17 Aralık operasyonunu değerlendirirken, "Adeta bir kader referandumu olmuştur. Bunu biz böyle istemedik. Bunu, geçmiş Türkiye özlemi duyanlar, küresel sermayeyle, neoconlarla, Yahudi lobisiyle kol kola girenler ve onların Türkiye'deki oyuncağı olanlar bu hale getirdi. Önce Gezi olaylarıyla büyük bir kalkışmayı denediler ama bu hareketleri halkın sağduyusunda boğuldu. Daha sonra da 17 Aralık süreciyle birlikte Türk insanının kafasında yolsuzluk algısı oluşturmak suretiyle yargı mühendisliği yaparak siyaseti tanzim etmek istediler. 17 Aralık'tan bu zamana yaşanan süreç tamamen suni; hiçbir şekilde hırsızı yolsuzu yakalamaya yönelik değil, milletin iradesini 30 Mart'ta etkilemeye yönelik bir algı operasyonudur" diye konuştu.
'KAHRAMANMARAŞ’TA TULUM ÇIKARTACAĞIZ'
Teşkilat olarak yaşananların farkında ve bilincinde olduklarını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
"Biz bu nedenle teşkilatlar olarak, bunun farkında ve bilincinde olarak, sürekli gece gündüz; 3, 5, 10, 100 kişiyi bulduğumuzda adaylarımızla gidiyoruz ve Türkiye’nin başına örülmek istenen çorapları, kumpasları insanlarımıza anlatıyoruz. Ama elhamdülillah şunu gördük: Halkımız eskisi gibi değil. Son 10 yıldaki ekonomik ve demokratik gelişmeler, halkımızın da tamamen dimağlarını aşmış ve basında çeşitlilik olduğu için halkımız doğruyu ve yanlışı ayırmayı çok iyi bilmektedir. Zaten Türk milleti, Türk insanı ariftir. Hiç okumamış olanlarda bile derin bir kültür ve tecrübe birikimi vardır. Adeta bir mihenk taşı gibidir bizim insanımız. O doğruyu ve yanlışı görür. Biz halkın arasında dolaştığımızda, çeşitli ev toplantılarında insanlarımızla buluştuğumuzda, bu oynanan küresel oyunların millet iradesine hiçbir etkisinin olamayacağını gördük. Zaten dün, önceki gün yayınlanan anketler de bu algı operasyonunun hüsranla, başarısızlıkla sonuçlandığını göstermektedir. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’ta biz yüzde 70’lerin üzerinde bir oy oranıyla, hem büyük şehri kazanacağız hem de 11 tane ilçe belediyemizi alarak Kahramanmaraş’ta tulum çıkartacağız."
Doğan'ın konuşmasının ardından yeni il yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttı.