AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yerel yönetimin 15 yıldır kentte hizmet üretemediğini ileri sürerek, "Bugün Diyarbakır'ın yereldeki birçok sorunu 15 yıl önceki sorunla örtüşmektedir. Yani 15 yıl önceyle bugünü karşılaştırdığımız zaman bir arpa boyu yol alınmamıştır" dedi.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, ilçe başkanlarıyla birlikte Güneydoğu Gazetecileri Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a yaptığı ziyareti değerlendiren Altaç, seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ülke ve bölge olarak acılar yaşanmamasını, kan dökülmemesini istediklerini belirten Altaç, "Diyarbakır halkının gerek çözüm sürecine gerekse siyasi gelişmelere ne kadar duyarlı olduklarını son yapılan mitinglerde gördük. Hem kent merkezimizde hem Ergani ve Bismil ilçelerimizde. Hem ülke ve bölge olarak bir daha acılar yaşamak istemiyoruz. Kanın dökülmesini istemiyoruz. Yine gerginliklerin, çatışmalı süreçlerin olmasını istemediğimizi iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana gerek fiili gerekse eylemlerimizle bu hususu ortaya koyduğumuz defalarce kamuoyula paylaşmıştık. Biz Türkiye'nin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine AK Parti'nin ciddi katkı sunduğunu ve bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğini paylaşmak istiyoruz" dedi.
'15 YILDIR BİR ARPA YOL ALINMAMIŞTIR'
Diyarbakır'da yerel yönetimin 15 yıldır kente hizmet etmediğini ileri süren Altaç, şunları söyledi:
"AK Parti'nin bu şeçimde çok iddialı olduğunu paylaşmak istiyorum. Biz Diyarbakır'ın gerçek kimliğinin ön plana çıkması gerektiğini düşünüyoruz. 15 yıldır yerel yönetimin, Diyarbakır'a ve hemşehrilerimize hizmet üretemediğini düşünüyoruz. Bugün Diyarbakır'ın yereldeki birçok sorunu 15 yıl önceki sorunla örtüşmektedir. Yani 15 yıl önceyle bugünü karşılaştırdığımız zaman bir arpa boyu yol alınmamıştır. Biz Diyarbakır'ın ve Diyarbakırlılar'ın buna mecbur olmadığını 2014 Mart seçimlerinde buna ilişkin tepkisini ve iradesini ortaya koyacağına düşünüyoruz. Diyarbakır'ın yerel sorunlarının imar kirliliğinden tutun şehir kirliliğine, alt yapıdan, üst yapıya kadar birçok alanda 15 yıl önceki görüntü şu anda da devam ediyor."
Altaç, ildeki bütün belediyeler için aday adaylarının başvurlarını yaptığını belirterek, "Diyarbakır'a gerçek manada hizmet sunacak kadroları halkımıza sunacağız. Aday adaylarımızla ilgili şu anda kesinleşen isimler yok. Ancak bütün belediyelerimiz için toplamda 77 aday adayımız var. Bunların belirlenme süreçini çok sıkı tutuyoruz. Genel merkezimiz, sayın Başbakanımız bu hususla ilgili çalışmalarını çok sıkı tutuyor. Temayül yoklamamızı yaptık" dedi.
'DERSHANELER EĞİTİM SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAMIYOR'
Gazetecilerin 'dershanelerin kapatılması' ile ilgili tartışmalara ilişkin sorularını yanıtlayan Altaç, "19 yıl öğretmenlik yapmış bir kişiyim. Dershanelerin genel manada şu anki durumunun eğitim sektörüne çok katkı sağlamadığı ve bu anlamda bir revize edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet olarak bu şekilde karara varmış bulunmaktayız. Bunun artıları, eksilerini tartışmak gayet doğal. Ancak siyasi bir mesele haline getirmek ya da bir çatışma görüntüsünü verdirmek doğru değildir" diye konuştu.